Connect with us

Lansări

Paula Hriscu a lansat videoclipul piesei “Mi-ar fi plăcut”, o adevărată aventură în munți

Published

on

Indrăgita solistă cameleon care abordează mai multe genuri muzicale a revenit în atenția fanilor săi cu o nouă piesă. la care a filmat și un videoclip pe măsură talentului său. Paula Hriscu este cea care a făcut muzică pe versurile lui Traian Dorz, iar de orchestrație s-a ocupat Ovidiu Szilaghi, care s-a ocupat și de studio și Mastering.

“Mi-ar fi plăcut” este pentru mine întâlnirea cu Dumnezeu. La fiecare pas este cu noi, și paradoxal, ne dorim o întâlnire cu el, după ce simțim că este prezent în tot ce facem, vine dorința de a-i împărtăși mulțumirile noastre, împăcarea cu tot și cu toate! Mi-ar fi plăcut!”, a scris Paula că descriere la Youutube. Însă am aflat și alte lucruri despre acest proiect interesant. Am aflat că producătorul video a fost Nicoleta Ioniță “și nu știu cum să îi mai mulțumesc pentru tot”, spune Paula.

“La filmări a fost foarte bine. Că de obicei, eu mă simt foarte bine în natură și mă bucur că, într-un fel, piesele mele ne inspiră. Sau, cel puțîn, pe Nicoleta o inspiră și, ajungem, tot timpul, la locul potrivit. Mereu, alte locuri. Încărcate de istorie, de energie frumoasă, de poveste, de legendă. Noi am filmat, acum, videoclipuri la 4 melodii ale mele care se vor regăși pe albumul numărul 2”, spune Paula.

“Ca producător al Paulei, pot să spun că, în curând, românii o vor vedea pe scenă de la Sala Palatului. Acum, “în curând”-ul ăsta, pentru fiecare, poate să fie mâine. Pentru mine, nu e mâine, că un spectacol la Sala Palatului nu se organizează de azi pe mâine. Dar, sigur va fi un spectacol acolo. Un alt spectacol va fi în fața Palatului Culturii, la Iași, pe o scenă deschisă, mare. Ne gândim la lucrurile astea. Sunt în planul meu pentru Paula. Nici ea nu știe. Urmează, să știe și ea. Paula nu a spus, ea filmează doar pe frig. Pe foarte mare frig. Paula, niciodată, nu filmează pe căldură. Nu se nimerește, să punem niște piese, pe căldură. Mai trebuie să spun că noi, toate melodiile religioase ale Paulei, le filmăm în cele mai misterioase și “tricky” locuri din România. Eu am bătut, de mult timp, România la picior, și, Paula, acum, bate și ea România la picior, odată cu mine. Avem niște gânduri mari. Pe niște munți, cum spun eu, “sunt sus, pe un munte, și, mai sunt vecină cu încă un vârf de munte”. Cam așa spun acum, de la filmări. Se mai întâmplă că Paula să mai cadă, să se mai ridice, să se mai supere, să se mai enerveze. Pentru că, de cele mai multe ori, filmează, deci, îi tremură tot corpul, de zici că e băgată în priză. Ea încearcă să facă lucrurile să fie perfecte. Promitem că, din albumul #3, să avem mai mult film în videoclipuri, decât avem până acum”. Am aflat de la producător.

Advertisement

Cât despre videoclip “e filmat de o echipă foarte de treabă. E folosit și gimbalul, și drona, și multe chestii sunt folosite, montate într-un fel anume. Dar, de fiecare dată, plecăm de acasă cu un scenariu agreat de Paula. Și, acolo, ne vine să facem altceva. Niciodată nu reușim să facem ce promitem de-acasă. Ăsta e cel mai grav, posibil. Mi-aș dori să o vadă mulți oameni pe Paula, când filmează. Paula, când i-am dat drumul pe munte, printre copaci, și, mai ales, dacă este totul, așa, nu un verde, arid, o îmbracă muntele atât de bine, de zici că ea e de acolo, dintotdeauna. Atunci, când iei cadrul ăla, iubești cadrul ăla până la Dumnezeu. Natură atât de mult îi dă ei frumusețe și ea dă atât de multă luminozitate, atât de multă bucurie locului de acolo, încât nu iți vine să crezi că se întâmplă asta. Operatorul cu care am filmat acum același lucru mi-a spus: “Nu îmi vine să cred cât de frumos poate să fie!”, au mai spus cele două.

Lansări

Moonlight Breakfast lansează single-ul „Dancing (Like Nobody’s Watching)”

Published

on

Moonlight Breakfast lansează o piesă nouă, caldă, senzuală și proaspătă, pe care să dansăm și anunță, cu această ocazie, lansarea celui de-al patrulea album al lor.

De asemenea, dezvăluie un nou capitol electrizant în călătoria lor muzicală cu un anunț incitant: Christie, jumătate din duo-ul dinamic, pășește pentru prima dată în lumea producției muzicale.

“Am scris întotdeauna versurile și melodia, iar Baz a făcut întotdeauna tot ce puteți auzi în piesele noastre. El m-a încurajat constant să încerc producția muzicală și sunt fericită să spun că în sfârșit l-am ascultat. Suntem foarte încântați să împărtășim acest următor album cu voi, pentru că este pur și simplu atât de autentic pentru noi!”, Christie, solistă Moonlight Breakfast. 

„Dancing (Like Nobody’s Watching)” e o piesă relaxată, dar energică. Ritmul infecțios și versurile eliberatoare nu te vor lăsa să stai locului. Va fi aproape imposibil să nu te ridici și să dansezi. Acest cântec transformă orice cameră într-un ring de dans privat, fără loc pentru inhibiții, doar tu și muzica.

Advertisement

“Am vrut să compunem o piesa care să te facă să intri în ritm, ceva care să te ajute să fii în momentul prezent, știi?! Ceva care să te facă să începi să dansezi până și în bucătărie în timp ce speli vasele”, Moonlight Breakfast, despre „Dancing (Like Nobody’s Watching)”.

Moonlight Breakfast e un duo românesc, stabilit în Austria din 2013. Cântă un mix sofisticat de dream pop, cosmic disco, electro și dance. Au ajuns în top 100 pop pe iTunes și Amazon în Statele Unite, în topurile Shazam US Charts și US College Radio Charts, în top 50 single pop – Amazon în SUA. Au fost incluși în playlist-uri precum „Best Of The Week”, „Future Hits” și „Global Shazam Discovery Top 50” pe Apple Music.

Muzica lor are o calitate cinematografică și o anumită atracție universală, după cum se poate observa cu ușurință din numeroasele colaborări pe care le-au avut de-a lungul anilor, fie că este vorba de fashion, advertising sau film.

Au căutat în mod constant să creeze experiențe captivante și memorabile pentru publicul lor. Fie că a fost vorba de mapping 3D, în 2011, holograme, în 2013 sau proiecții pe ecran transparent, spectacolul lor este o experiență atât vizuală, cât și audio.

Advertisement
Continue Reading

Lansări

Dora Gaitanovici lansează EP-ul „Pas Cu Pas”

Published

on

Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte muzicale actuale, Dora Gaitanovici, lansează un material despre frumusețea evoluției.

„Pas Cu Pas”, Dora Gaitanovici se apropie de lansarea unui nou material. După o călătorie muzicală prin universul albumului de succes „Descântec”, una dintre cele mai proaspete trupe de rock din țară începe un nou drum, o nouă poveste despre evoluție, perseverență, dezlegarea de conexiuni toxice și portretizarea unei noi viziuni despre muzică. Cele trei piese de pe EP vor fi lansate individual, în cascadă, prima fiind scoasă pe 1 martie, al doilea single pe 22 martie, iar cel din urmă pe 12 aprilie. 

Totodată, trupa va pleca într-un turneu de promovare a acestui nou material, începând cu data de 2 martie, când vor cânta la Casa Tineretului din Timișoara, datorită FITT Timișoara.

Urmează să ajungă la: 

Advertisement
  • Bistrița, Soho Music Club – 8 martie
  • Cluj-Napoca, FORM Space – 9 martie
  • Iași, Underground Pub – 16 martie
  • București, Club Control – 10 aprilie

„Materialul «Pas Cu Pas» are dublă semnificație, pe deoparte este titlul uneia dintre piese, semnificând o adâncire involuntară în problemele unei relații nedorite, iar pe de altă parte este extrem de reprezentativ pentru momentul în care vine acest EP, chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei și clădirea proiectului in funcție de viziunea și dorințele noastre, cu scopul de a aduce muzica noastră în viața oamenilor care simt la fel ca noi. Această trecere se face pas cu pas, cu multă atenție, iubire și determinare, iar EP-ul spune povestea acestei evoluții care poate fi numită foarte ușor «Procesul». Acest EP este diferit de albumul «Descântec» prin diversitatea pieselor. Ducând mai departe ideea de evoluție, «Pas Cu Pas» pune laolaltă compoziții muzicale mai vechi decât «Descântec», adică acelea care nu au ajuns să facă parte din album și cele care au fost scrise ulterior și care vorbesc ceva mai din interiorul vieților și experiențelor noastre”, au declarat membrii trupei Dora Gaitanovici, despre „Pas Cu Pas”.

Dora Gaitanovici este un proiect muzical tânăr, îndrăzneț și complex. După un episod devenit viral la DWMT și participarea la Eurovision, precum și lansarea unui album concept și turnee naționale, Dora Gaitanovici a reușit să impresioneze cu performance-uri electrizante la cele mai mari festivaluri din România, devenind conducătorii detașați ai noului val alternativ din țară. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Vocea captivantă a Dorei, virtuozitatea chitarei lui Dante, armoniile lui Dani și groove-ul lui Codruț, împreună cu producțiile complexe și energia transmisă în fiecare live, definesc proiectul Dora Gaitanovici. Trupa urmează să lanseze EP-ul „Pas cu pas” în această primăvară. Toamna ne va aduce o serie de concerte „altfel” urmate de lansarea celui de-al doilea album.

Continue Reading

Evenimente

Cantautoarea Ana Coman lansează albumul „Tu nu o să mă uiți”

Published

on

Cantautoarea Ana Coman lansează cel de-al treilea album de studio, „Tu nu o să mă uiți”, cu un concert live în Clubul Expirat din București, pe 21 februarie. Va pleca, apoi, într-un turneu național prin marile orașe.

Ce rezultă din contopirea trecutului cu prezentul, a tuturor emoțiilor pe care le poți simți față de o persoană care a șlefuit cele două planuri temporale și o selecție atent aleasă de note muzicale și armonii? O colecție de piese senzuale, intense, cu o aură blândă. Ana Coman va lansa curând al treilea album de studio, „Tu nu o să mă uiți”, printr-un concert sincer și emoționant la clubul Expirat, pe data de 21 februarie. Va pleca, apoi, în turneu prin țară.

Albumul încorporează și single-ul „Suvernir”, a cărui lansare s-a bucurat de un succes strălucitor în doar câteva săptămâni. Piesa „Suvenir” este o incursiune profundă în lumea sentimentelor, abordând tematica oferirii întregii iubiri cuiva drag. Ana Coman și-a împărtășit experiența ei personală prin versuri pline de sensibilitate și melodie captivantă, melancolică.

Advertisement

„Se iau 2 ingrediente: iubire și confuzie. Se pun într-un ceaun jumate negru, jumate alb, jumate în prezent, jumate în trecut. Se amestecă. Iubirea rămâne iubire, confuzia se unește cu dorința, apărută din neant, căzută de undeva dintr-un viitor imaginar. Poate că lipsește ceva, totuși, căci iubirea stă într-un loc al ei, privind doar cum celelalte bestii își mai cheamă câteva prietene la dans: amintirile. Se tot amestecă, jubilează toate, jumate în trecut, jumate în prezent. Iubirea rămâne iubire, se apropie de cele trei, dar ele o împing râzând. E dansul lor, nu al ei. Și în dansul lor intră cine vor ele: frigul, marea, durerea, ochii albaștri, fetele, spațiul, ea de dinainte, el liber. Iubirea nu are loc în melanjul lor, dar tot încearcă. Se tot apropie, iar focul de sub ceaun începe să ardă din ce în ce mai tare; iubirea e roșie, arde, arde de nevoie să danseze cu cele ce acum par că s-au îmbinat într-o singură entitate, de la atâta amestecat: în el”, a spus Ana Coman, despre album.

Datele turneului sunt următoarele:

·       21 februarie – București, Expirat – Sold Out

·       1 martie – Sibiu, Love Bar

·       2 martie – Cluj-Napoca, FORM Space

Advertisement

·       6 martie – Iași, Underground Pub

·       7 martie – Iași, Underground Pub – Sold Out

·       8 martie – Bacău, Berăria Valhalla

·       9 martie – Suceava, Art Rock Cafe

·       15 martie – Craiova, Cult Music Club

Advertisement

·       16 martie – Timișoara, FITT Casa Tineretului

·       22 martie – Constanța, Doors Club

·       23 martie – Galați, Daily Pub

·       11 aprilie – Brașov, Aftăr Hours

·       12 aprilie – Bistrița, Soho Music Hall

Advertisement

·       13 aprilie – Târgu Mureș, Office Clubul Presei

Toate detaliile despre acest turneu pot fi găsite pe: https://bandbook.ro/artisti/ana-coman/.

Pe Ana Coman, poate, ați cunoscut-o la „Ana Are Cântec”, segmentul de pe Radio Guerrilla. Aceasta și-a început pregătirea muzicală de mică, iar pasiunea a determinat-o să se afirme. Astfel, a ajuns să cânte la festivalurile importante din țară, precum „Rocanotherworld”, „Femei pe Mătăsari”, „Focus in The Park” sau „Electric Castle”. Până acum, a experimentat cu mai multe influențe și și-a exprimat talentul de povestitor, cu versuri atât în română, cât și în engleză. 

Advertisement
Continue Reading