Connect with us

Tinere talente

O chitară uitată sub pat s-a concretizat în proiectul Utopia! Interviu cu Cristi Sîrbescu

Published

on

Tânărul artist Cristi Sîrbescu (19 ani) studiază Relații Internaționale și Studii Europene, în cadrul Facultății de Istorie, la Universitatea din București, iar muzica ocupă și ea un loc important. Pasiunea, nevoia de a se exprima, dar și o chitară uitată cândva sub un pat, l-au făcut pe Cristi să își dorească mai mult de la viață. În paralel cu studiile unviersitare, Cristi Sîrbescu și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică, care acum s-a concretizat în proiectul Utopia.

Care este povestea talentului tău? Cum a început totul?

Când eram mic, părinții mi-au cumpărat o chitară clasică, 3/4, pe care am uitat-o undeva, sub patul din sufragerie și, într-o dimineață când m-am trezit, mi-am adus aminte de ea, am scos-o de sub pat și am început să încerc să cânt. Pe atunci nu știam cum se cântă, dar am încercat să fac  cover-uri de la melodii care-mi plăceau, de la trupe precum Nirvana sau The Beatles, deci cumva am început să studiez, pe cont propriu, muzica.

Care sunt piesele sau genul muzical despre care ai putea spune că se reflectă în proiectul „Utopia”?

Advertisement

Muzica noastră, a trupei are influențe atât de la The Beatles, Nirvana, The Doors, cât și Johnny Cash. Așadar, puteți regăsi în muzica noastră pop-rock, grunge, blues, cât și country.

Ce te motivează să compui?

Pasiunea și nevoia de a mă exprima.

Cum vizualizezi o melodie înainte de-a începe să lucrezi la ea? Cum ai descrie procesul de lucru?

Cum compun o melodie? În general, există două modalități prin care compun o melodie. Prima dintre ele este … când stau acasă și vreau să compum, pun obrazul pe marginea instrumentului, iau niște acorduri și apoi, chitara, îmi spune ce să fac, atât cuvinte, cât și note. Iar în a doua modalitate aud melodia în cap, oriunde aș fi, pe stradă, în compania prietenilor, iar aceasta este deja într-o formă finită.

Advertisement

Care a fost „momentul 0” sau „momentul de cotitură” când ai trecut de la a cânta la chitară, mai departe, la a-ți compune piesele și a le interpreta vocal?

Timp de trei-patru, am fost chitarist în trupa mentorului meu, George Stănescu. În același timp, eram vocalist în dormitor pe piesele compuse de mine, iar în momentul în care am creat Utopia, a trebuit să devin vocalist în fața tuturor.

Cum ți-a venit ideea trupei? Povestește-ne puțin despre voi.

Ideea trupei a apărut în clasa a opta, momentul în care am descoperit chitara de sub pat și am compus prima mea melodie, o Utopie, moment în care m-am decis ca, dacă pe viitor, voi reuși să-mi fac o trupă, se va numi Utopia, tocmai pentru că ar fi o utopie.

De ce spui asta?

Pentru că, deși am reușit să formez trupa, ar fi ceva fantastic să pot ajunge la nivelul idolilor din copilărie. Pe de altă parte ar fi și situația actuală, atât din industria muzicală, cât și aceea a barierelor impuse de pandemie.

Advertisement

Revin la întrebarea de mai devreme. Fă-ne cunoștință cu trupa voastră.

În vacanța de vară, înainte de a intra la facultate, m-am întâlnit cu Mihai Gorgan, pe care-l cunoșteam de ceva timp din trupa mentorului meu și i-am vorbit despre visul pe care-l aveam. Moment în care Mihai m-a întrebat: „Când putem începe?”. Așa că, a doua zi, dimineață, am început proiectul Utopia, Mihai cântând la tobe și bas. După câteva luni de repetiții și melodii înregistrate și încărcate pe YouTube, am avut parte de debutul nostru ca trupă la „Școala din parc: Seri de Vară la Buzău” în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Cu toate astea, aveam nevoie de un al doilea chitarist pentru trupă și eventuale concerte viitoare, așa că l-am rugat Ștefan Preda, un alt fost coleg de trupă al profesorului Stănescu, să ne ajute. După concert, i-am propus să se alăture trupei, Ștefan acceptând. Trupa s-a definitivat cu noi trei.

Despre ce vorbește muzica voastră?

Întâmplări din viața oricui. Chiar așa, despre momente și sentimente puternice în care se poate regăsi oricine.

În continuare, ce vă propuneți?

Ne dorim să reușim să ne adresăm unui public cât mai larg, atât în România, cât și în afară, poate chiar să stabilim o colaborare cu o casă de discuri.

Advertisement

Câteva vorbe, gânduri pe final de interviu?

Mulțumim pentru ocazia realizării acestui interviu. Vă invităm să intrați pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube, unde vă așteptăm cu un like, respectiv subscribe.  Audiție plăcută!

Noi vă dorim mult succes și așteptăm următorul single semnat Cristi Sîrbescu & Utopia!

Advertisement

Tinere talente

Andrei Bănuță: „Piesa despre mama este cântecul vieții mele.”

Published

on

Foto. Andrei Bănuță

Andrei Bănuță s-a născut în urmă cu 21 de ani, într-o stațiune de la malul mării (Eforie Sud) într-o familie frumoasă pe care o apreciază enorm. Muzica sa îl reprezintă întocmai, deoarece atunci când scrie muzică se inspiră din evenimentele pe care le-a trăit. Cântă de când se știe „non-stop, până când terorizez oamenii din jur”, spune tânărul artist. Andrei Bănuță s-a făcut remarcat prin proiectele sale muzicale, dar și prin „Vocea României”, chiar dacă scaunele nu s-au întors pentru el. De atunci și până în prezent, a lansat piesă după piesă. A colaborat cu nume importante din industria muzicală, i-a dedicat o piesă mamei lui, iar de altfel își dedică viața pentru pasiunea sa, șlefuind talentul cu care a fost înzestrat. Își dorește să împartă oamenilor multă energie pozitivă și consideră că muzica se simte, înainte de a fi ascultată.

Cum a început această frumoasă poveste? Când ai început să cânți și pe cine ai avut profesor de canto?

Am început să studiez canto la Palatul Copiilor, când aveam 4 ani. Primul meu profesor de canto a fost domnul Nicu Munteanu.

În 2016 ai participat la „Vocea Romaniei”. De ce crezi că nu a întors nimeni niciun scaun? Cu cine ai fi lucrat dacă ar fi fost să fie cu noroc?

Advertisement

La „Vocea Romaniei” nu am întors niciun scaun pentru că probabil nu eram pregătit pentru ce ar fi urmat. Cred că Dumnezeu are câte un plan foarte bine conturat pentru fiecare dintre noi și tot ce se întâmpla e doar în beneficiul nostru. Dupa Vocea României, am fost descoperit de primul meu manager din cariera muzicală, domnul Alexandru Mihai, cunoscut în lumea muzicală drept tatăl Andrei Măruță. Un om extraordinar, de la care am avut extrem de multe de învățat. Peste ceva timp, am început colaborarea cu Mattman music, unde Matteo a crezut în talentul meu și a ales să mi se alăture pe drumul îndeplinirii viselor mele, lucru pentru care sunt foarte recunoscător.

Nu te-ai descurajat și ai mers mai departe. Care au fost următorii tăi pași?

Dragostea pentru vocația mea cred că a fost cel mai de preț aliat al meu în lupta cu ce am ales să fac. Nu-i deloc un drum ușor, dar iubirea înseamnă și luptă și am ales să mă lupt pentru asta imediat ce m-am asigurat că nu am cum să am victime în lupta asta.

Ești de fel un luptător? Ce te-a făcut să mergi mai departe, deși puteai să renunți?

Am norocul să fiu înconjurat numai de oameni talentați. Prietenii mei sunt, majoritatea, muzicieni. Cu o parte din ei lucrez, mă întâlnesc zilnic. Sunt tare recunoscător pentru toți oamenii din viața mea, de la frații mei de la studio și până la familia mea de acasă, toți crezând în visul meu și fiind acolo cu totul pentru mine.

Advertisement

Anul trecut, desi an de pandemie, tu ai lansat cateva piese. Cu cine ai lucrat?

Pot spune că, în primul rând, ca orice alt artist, am lucrat la mine. Chiar dacă tuturor ne-au lipsit concertele, a fost un an bun pentru a experimenta cât mai mult, a învăța lucruri noi și a ne îndrepta atenția spre lucrurile care contează în viața fiecăruia dintre noi. Iar pentru mine acest lucru s-a tradus, de exemplu, în a petrece mai mult timp cu tatăl meu. Am fost încântat de fiecare piesă pe care am lucrat-o și m-a bucurat feedback-ul pozitiv pe care l-am primit din partea celor care mă urmăresc – cărora vreau să le și mulțumesc cu această ocazie.

Foto. Andrei Bănuță

Cum a fost întâlnirea cu Theo Rose? V-ați înțeles muzical din prima?

Eu cu Theo ne știm de mult. Rezonăm de când ne-am întâlnit prima oară, muzical și personal. Suntem prieteni și ne susținem unul pe celălalt, facem muzică împreună cu mare drag, de fiecare dată când ne găsim. Sunt bucuros că face parte din viața mea, atât ca un apropiat mie, cât și din punct de vedere muzical.

Cânți despre dragoste, dar am vrea să știm în luna iubirii, februarie, tu cum vei petrece? Iubești?

Luna februarie m-a prins anul ăsta singur. Nu am pe nimeni acum, dar cum îmi place mie să spun “sunt în vorbe cu cineva”. Așa că 14 februarie cred se poate sărbători și în alte zile sau luni, atât timp cât ai lângă tine persoana aia care să te facă fericit și căreia să-i scrii muzică.

Advertisement

“Piesa despre mama este cântecul vieții mele.”— Andrei Bănuță


Puțini le dedică mamelor lor piese, iar tu ești unul dintre cei care a făcut asta. Te felicităm pentru piesă și inițiativă. Cum ți-a venit ideea?

Piesa despre mama este cântecul vieții mele. Din păcate, nu ne-am mai văzut de când eu aveam 15 ani, pentru că Dumnezeu a considerat că are nevoie de ea acolo sus, lângă el. De atunci ne mai întâlnim în vise și o asociez mereu cu o stea de pe cer, pe care am numit-o Speranța, exact ca pe mama mea. Nu că este steaua mea, dar este cea mai strălucitoare de pe cer. Așa era și când era prin preajmă.

Cu cine ți-ar plăcea să mai colaborezi?

Am mulți oameni pe care îi apreciez și cu care mi-ar plăcea mult să cânt. Am învățat să las lucrurile să vină, fără să le mai calculez eu în prealabil, așa că toate colaborările din viitor vă asigur că vor fi doar cu oamenii din industrie care au contribuit direct sau indirect la formarea mea ca artist.

Foto. Andrei Bănuță

Gătești? Ce îți place să mănânci?

Gătesc, dar în ultimul timp am cam neglijat această pasiune, din lipsa timpului. Dacă aș putea să aleg să mănânc un singur fel de mâncare toată viața, asta ar fi musacaua, pentru care am și o rețetă ruptă din rețele premiate.

Advertisement

Cu sportul cum te împaci? Faci sport?

Nu atât de mult pe cât mi-aș dori. Promit să lucrez mai mult la toată treaba cu mișcarea.

Cu cine ai stat în plină pandemie?

Am petrecut pandemia cu tata, acasă la Eforie. Nu mi-am descoperit noi pasiuni, am scris multă muzică, în schimb, am studiat, am lucrat la toate proiecțiile pe care le am pentru ce urmează în viața mea. A fost un timp liber pe care nu l-am cerut, dar am încercat să-l valorific cât de mult am putut. Mă bucur tare mult că am reușit să petrec timp cu tata, ne vedem destul de rar în ultima perioadă.

De unde îți iei noutățile muzicale?

Advertisement

Sunt la curent cu tot ce se întâmplă pe toate platformele digitale muzicale, am playlist-uri pe Spotify, mai scap și în trending-ul muzical românesc de pe Youtube, plus că urmăresc artiștii mei preferați pe rețelele de socializare și așa reușesc să fiu la curent cu tot ce lansează.

Ai un mesaj pentru cititorii noștri?

Mesajul meu este, de obicei, simplu. Aveți grijă de voi și de tot ce iubiți. Rămâneți unii lângă ceilați, pentru că pe lume am venit singuri doar pentru frumusețea de a căuta și a găsi oamenii potriviți nouă. Iubiți-vă, și pe voi și pe ceilalți. ❤️

Redacția SuperTu mulțumește echipei bravonet.ro pentru material.

Advertisement
Continue Reading

Tinere talente

Rian Cult: „Visez sute de mii de oameni care să cânte alături de mine una din piesele mele”

Published

on

Foto. Rian Cult

Rian Cult se bucură de succes pe platformele de streaming și nu numai. Pe Spotify, cea mai celebră platformă de streaming, piesa Sundays In New York” are aproape un milion de stream-uri, în timp ce piesa „On My Mind” a depășit de curând jumătate de milion de stream-uri, fiind ascultate din țări îndepărtate, precum Brazilia, Mexic, Australia sau Statele Unite ale Americii.

Cu o combinație captivantă între linii melodice și ritmuri pop infuzate cu influențe Hip-Hop, Rian Cult este pasionat să mixeze muzică nouă și să găsească elementul surpriză în piesele lui, fiind inspirat de artiști celebrii, precum LAUV, Ed Sheeran, Jeremy Zucker sau blackbear.

Rian Cult este unul dintre cei mai promițători artiști de pe piața muzicală românească, toboșar, producător, vocalist și compozitor de muzică pop. Absolvent al Facultății de Muzică Berklee College of Music din Statele Unite, cu o diplomă în „Contemporary Writing & Production” și focus pe „Songwriting”, Rian Cult s-a întors de curând în România pentru a împărtăși cu cei de acasă o parte din visul lui. Cu un background muzical format în ani de studii și sute de ore de repetiții, parcursul lui muzical este în plină ascensiune.

Foto. Rian Cult

Pentru cineva care abia te descoperă, spune-ne cine ești, ce faci și ce vrei să lași în urma ta ca artist muzical.

Cei mai mulți mă cunosc sub numele de Rian Cult, dar pentru cei care vor să meargă alături de mine pe acest drum muzical, m-am născut sub numele de Adrian Culetu, într-un oraș de la malul Marii Negre. Sunt un artist, producător și scriitor de muzică Pop. Muzica mea combină influențe Hip-Hop cu linii melodice Pop și un vibe care te face să dai din cap pe orice melodie. Vreau să las în urmă mai mult decât 3 minute de muzică, vreau să las în spate o poveste, o amintire, o emoție în care oamenii să se regăsească în orice stadiu al vieții, să-și amintească că deși am devenit cu totul altcineva în timp, să poată să se reîntoarcă și să retrăiască niște sentimente și amintiri prin muzica mea.

Advertisement

Ai studiat muzica în SUA, la Berklee College of Music. Care ar fi primele trei lecții de viață pe care le-ai primit în Statele Unite și ai vrea să le transmiți și românilor?

Fă mult mai mult decât ți se cere, termină ce ai de făcut înaintea tuturor și fă-o cât de bine poți, 101%.

Ai lansat recent piesa RIGHT MIND”, care a prins foarte bine pe Spotify și nu numai. Ce pregătești pentru viitorul apropiat?

Am pregătit o colaborare cu o artista româncă și am mai terminat de filmat un clip pentru o piesă care înseamnă enorm de mult pentru mine. În rest, am destul de multe piese care așteaptă să fie cizelate și acceptate de o casă de discuri pentru a fi lansate și ascultate de cât mai mulți oameni.

Foto. Rian Cult

Când s-a născut pasiunea ta pentru muzică?

Cred că fără să-mi dau seama, a fost mereu acolo, așteptând momentul potrivit să iasă din mine și să-mi croiască drumul pe care aveam să-l încep. Pe undeva prin 2008, la un concert de-al lui Phil Collins. Eu am pornit inițial că fiind toboșar și musical director, cântând cu artiști și trupe din România la festivaluri și evenimente, dar mereu am vrut mai mult și am vrut să dau energie publicului, așa că am făcut un pas în față, către microfon.

Advertisement

Ai milioane de stream-uri pe Spotify, cu fani din toată lumea. Este cineva ca te inspiră pe plan muzical?

Îi admir enorm pe LAUV, blackbear, Ed Sheeran, Kendrick Lamar, Halsey, Charlie Puth, Khalid și Benny Blanco, ca să menționez câțiva, dar muzica fiind atât de proeminentă peste tot în zilele de astăzi încât sunt exasperat să găsesc artiști noi pentru că sunt foarte mulți care merită ascultați și dați mai departe.

Poți să ne recomanzi câteva piese care te reprezintă?

Ce faină e întrebarea! Păi cred că ar fi „Love Yourself” de la Justin Bieber, „Eleven” de la Khalid, „Cheating on You” de la Charlie Puth și „I Feel Bad” de la blackbear.

Care e treaba cu numele tău de scenă?

Advertisement

M-am chinuit enorm de mult să-l găsesc când el de fapt era chiar acolo. Check this out adRIAN CULeTu, face parte din numele meu, am vrut ceva care să le dea ascultătorilor ceva de căutat, de gândit.

Foto. Rian Cult

Fiecare piesă a ta are un vibe special și un sound foarte bine studiat. Care sunt ambițiile cu muzica pe care o faci?

Încerc pe cât de mult pot, cu fiecare piesă pe care o fac, să aduc ceva nou, să sune diferit față de cea de dinainte, pentru că la fel ca tot ce se întâmplă în jurul nostru, și noi oamenii suntem într-o continuă schimbare, evoluție, care te face să crești, să înțelegi și să creezi ceva nou din ce ai învățat. Îmi doresc pe cât de mult pot să-mi surprind ascultătorii cu fiecare piesă nouă și să se gândească „Oare ce fel de piesă scoate de data asta? Cu influențe R&B sau Hip-Hop, sau poate o fi ceva mai dansant?”

Fără ce lucru nu ai putea să trăiești?

Am un lănțișor la gât pe care l-am primit de la părinții și sora mea și nu l-am dat jos de vreo 6 ani. Și altceva fără de care n-aș putea trăi sunt experiențele, tot ceea ce mă învață cine sunt, ce am fost și ce vreau să fiu. A, da, și câinii, mi-am făcut și un tatuaj că să-mi exprim iubirea.

Care este visul tău cel mai mare?

Advertisement

Să am zeci, poate chiar sute de mii de oameni care să cânte alături de mine una din piesele mele. Și în același timp, să-i inspir să facă acel lucru de care suntsperiați, să pășească din zona lor de confort și să alerge după ce își doresc. E un drum înspăimântător, sunt și eu pe el, dar simt că trăiesc în fiecare zi.

Rian CultYouTube / Instagram / Official website

Redacția SuperTu mulțumește echipei bravonet.ro pentru material.

Advertisement
Continue Reading

Tinere talente

Loredana Fieraru a devenit Lorrey! Află ce face artista după 8 ani de la Românii au Talent

Published

on

Loredana Fieraru (Lorrey) s-a făcut remarcată în cadrul celui de-al doilea sezon al celebrului show de televiziune „Românii au talent” (2012). Acolo a cucerit publicul și juriul cu vocea sa, fiind acompaniată la țambal de tatăl ei, Cristian Fieraru. Între timp, Loredana Fieraru a crescut, a continuat să își cultive talentul, a devenit „Lorrey” și a lansat mai multe piese. Spune despre ea că este un artist simplu, dar versatil care poate aborda orice stil muzical și mărturisește că face muzică din suflet, pentru suflete.

Au trecut aproape 10 ani de la participarea ta în cadrul celebrului show de televiziune „Românii au talent”. Cum a decurs viața ta în toți acești ani?

Au trecut foarte repede, îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri. Nebunie totală, după participarea în cadrul show-lui am lansat două piese. După care au urmat mulți ani în care nu am mai scos nici-o piesă. Nu mă regăseam, era greu pentru mine pentru că făceam totul pe cont propriu. Până anul trecut când s-a schimbat totul, am început dezvoltarea proiectului Lorrey (noul meu nume de șcenă), la studioul Audio Gate Records.

În sfârșit lucrez cu o echipa adevărată și profesionistă. Am lansat 2 piese sub numele de scenă Lorrey, prima care se numește “Poți să uiți” și care e inspirată din viața mea. A două “Iubirea” și e lansată recent.

Cum a influențat pozitiv/negativ experiența de la „Românii au talent”?

Advertisement

Experiența mea de la Românii au Talent a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea și cu siguranță mi-a influențat viață într-un mod foarte pozitiv.

În cadrul emisiunii „Românii au talent”, juratul Mihai Petre a criticat faptul că ai cântat după ureche. Această situașie te-a ambiționat să studiezi muzica cu un specialist sau cum ai continuat spre perfecționarea ta?

Critica adusă de domnul Mihai Petre m-a ambiționat să merg mai departe și să-mi îndeplinesc visul. Am făcut o școală de muzică, am continuat să studiez din greu și să mă perfecționez.

Între timp ai încercat să participi și la alte emisiuni de talente? Care a fost rezultatul?

Am încercat să particip la X Factor, am trecut cu brio, dar din păcate am renunțat să mai particip. De ce? Pentru că primisem un contract de a cânta în străinătate și de a avea ocazia să-mi ajut părinții financiar, așa că am plecat în Italia. Nu am niciun regret.

Care consideri ca sunt cele mai mari piedici pe care le întâlnește un artist la început de drum?

Advertisement

Sunt extrem de multe … trebuie să treci prin multe etape ale vieții să capeți experiență. Îți trebuie mult curaj, încredere în tine și foarte multă răbdare.

Cu cine colaborezi în prezent și cine te îndrumă spre o carieră de succes?

Am încheiat un contract cu o casă independentă de discuri din București (Audio Gate Records), și împreună încercăm să facem lumea mai fericită prin muzica pe care o producem. Ultima piesa am lansat-o acum o lună, se numește “Iubirea” și e scrisă si cântată din suflet pentru voi.

Cum este relația dintre tine și mediul virtual? Unde te pot găsi oamenii? Am văzut că ai cont chiar și pe celebra platformă TikTok.

Oamenii mă pot găsi peste tot, sunt foarte activă în mediul online. Am chiar și propriul site “LorreyMusic.com”. Îmi place să împărtășesc muzica peste tot de aceea mi-am facut și TiKTok unde vă astept. LorreyMusic

Advertisement

Ce îți propui în continuare pe plan profesional?

Îmi propun ca la anul sa am propriul album. Continui să muncesc pentru că îmi place ceea ce fac.

Alte gânduri acum, spre finalul interviului?

Vreau sa îti mulțumesc în primul rând. Le mulțumesc și oamenilor care au încredere în talentul meu și care au rămas cu mine înca din perioada concursului.

Ai și un mesaj pentru cititori?

Advertisement

Nu renunța niciodată la visul tau, luptă!

Loredana, îți mulțumesc pentru timpul acordat. Eu și întreaga echipă SuperTu.ro îți dorim mult succes și așteptăm cu nerăbdare albumul pe care dorești să îl lansezi.

Continue Reading