Published
4 years agoon
Tânărul artist Cristi Sîrbescu (19 ani) studiază Relații Internaționale și Studii Europene, în cadrul Facultății de Istorie, la Universitatea din București, iar muzica ocupă și ea un loc important. Pasiunea, nevoia de a se exprima, dar și o chitară uitată cândva sub un pat, l-au făcut pe Cristi să își dorească mai mult de la viață. În paralel cu studiile unviersitare, Cristi Sîrbescu și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică, care acum s-a concretizat în proiectul Utopia.
Care este povestea talentului tău? Cum a început totul?
Când eram mic, părinții mi-au cumpărat o chitară clasică, 3/4, pe care am uitat-o undeva, sub patul din sufragerie și, într-o dimineață când m-am trezit, mi-am adus aminte de ea, am scos-o de sub pat și am început să încerc să cânt. Pe atunci nu știam cum se cântă, dar am încercat să fac cover-uri de la melodii care-mi plăceau, de la trupe precum Nirvana sau The Beatles, deci cumva am început să studiez, pe cont propriu, muzica.
Care sunt piesele sau genul muzical despre care ai putea spune că se reflectă în proiectul „Utopia”?
Muzica noastră, a trupei are influențe atât de la The Beatles, Nirvana, The Doors, cât și Johnny Cash. Așadar, puteți regăsi în muzica noastră pop-rock, grunge, blues, cât și country.
Ce te motivează să compui?
Pasiunea și nevoia de a mă exprima.
Cum vizualizezi o melodie înainte de-a începe să lucrezi la ea? Cum ai descrie procesul de lucru?
Cum compun o melodie? În general, există două modalități prin care compun o melodie. Prima dintre ele este … când stau acasă și vreau să compum, pun obrazul pe marginea instrumentului, iau niște acorduri și apoi, chitara, îmi spune ce să fac, atât cuvinte, cât și note. Iar în a doua modalitate aud melodia în cap, oriunde aș fi, pe stradă, în compania prietenilor, iar aceasta este deja într-o formă finită.
Care a fost „momentul 0” sau „momentul de cotitură” când ai trecut de la a cânta la chitară, mai departe, la a-ți compune piesele și a le interpreta vocal?
Timp de trei-patru, am fost chitarist în trupa mentorului meu, George Stănescu. În același timp, eram vocalist în dormitor pe piesele compuse de mine, iar în momentul în care am creat Utopia, a trebuit să devin vocalist în fața tuturor.
Cum ți-a venit ideea trupei? Povestește-ne puțin despre voi.
Ideea trupei a apărut în clasa a opta, momentul în care am descoperit chitara de sub pat și am compus prima mea melodie, o Utopie, moment în care m-am decis ca, dacă pe viitor, voi reuși să-mi fac o trupă, se va numi Utopia, tocmai pentru că ar fi o utopie.
De ce spui asta?
Pentru că, deși am reușit să formez trupa, ar fi ceva fantastic să pot ajunge la nivelul idolilor din copilărie. Pe de altă parte ar fi și situația actuală, atât din industria muzicală, cât și aceea a barierelor impuse de pandemie.
Revin la întrebarea de mai devreme. Fă-ne cunoștință cu trupa voastră.
În vacanța de vară, înainte de a intra la facultate, m-am întâlnit cu Mihai Gorgan, pe care-l cunoșteam de ceva timp din trupa mentorului meu și i-am vorbit despre visul pe care-l aveam. Moment în care Mihai m-a întrebat: „Când putem începe?”. Așa că, a doua zi, dimineață, am început proiectul Utopia, Mihai cântând la tobe și bas. După câteva luni de repetiții și melodii înregistrate și încărcate pe YouTube, am avut parte de debutul nostru ca trupă la „Școala din parc: Seri de Vară la Buzău” în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Cu toate astea, aveam nevoie de un al doilea chitarist pentru trupă și eventuale concerte viitoare, așa că l-am rugat Ștefan Preda, un alt fost coleg de trupă al profesorului Stănescu, să ne ajute. După concert, i-am propus să se alăture trupei, Ștefan acceptând. Trupa s-a definitivat cu noi trei.
Despre ce vorbește muzica voastră?
Întâmplări din viața oricui. Chiar așa, despre momente și sentimente puternice în care se poate regăsi oricine.
În continuare, ce vă propuneți?
Ne dorim să reușim să ne adresăm unui public cât mai larg, atât în România, cât și în afară, poate chiar să stabilim o colaborare cu o casă de discuri.
Câteva vorbe, gânduri pe final de interviu?
Mulțumim pentru ocazia realizării acestui interviu. Vă invităm să intrați pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube, unde vă așteptăm cu un like, respectiv subscribe. Audiție plăcută!
Noi vă dorim mult succes și așteptăm următorul single semnat Cristi Sîrbescu & Utopia!
REGINA MARIA – Singura rețea privată de sănătate în care fiecare spital este dotat cu roboți daVinci
Cea de a VI-a ediție Classix Festival se va desfășura în Iași, între 23 februarie și 2 martie 2025
Personalități în premieră, la Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” 2024! Înscrieri deschise până pe 15 septembrie
Peste 12 tone de deșeuri colectate de 420 de voluntari, în cadrul Lunii Curățeniei la Bicaz
Doi elevi din Franța au câștigat premiul întâi la concursul de artă murală din Cluj-Napoca
România câștigă aurul și trofeul FIBA U16 Women’s EuroBasket 2024 Division B
Published
1 year agoon
June 6, 2023
Ilinca Stan, tânăra de 12 ani pe care publicul a urmărit-o în cadrul emisiunii Românii au talent, unde a urcat pe scenă alături de Eugenia Nicolae, a lansat piesa „Copii”. Piesa vorbește despre copilărie și visurile celor mici legate de ceea ce vor face „când vor fi mari”, iar videoclipul transpune într-un mod creativ mesajul piesei. Melodia este compusă de către artista Eugenia Nicolae, care i-a fost și profesoară de muzică, alături de Rimenescu.
Ilinca studiază muzica de la vârsta de 6 ani, canto și pian, și este elevă a școlii de muzică Music Tech School, având-o ca profesoară pe Irena Elena Stefan. Mica artistă are în palmares deja premii din industria muzicală, precum Premiul I la secțiunea pop românesc din cadrul Concursul Național de Interpretare Instrumentală și Vocală Viitori muzicieni, 2019, și Premiul I din cadrul secțiunii pop internațional la Concursul Național de Interpretare Instrumentală și Vocală Viitori muzicieni, 2019, desfășurat în București.
„Filmarea videoclipului a fost o experiență foarte frumosă. Am avut atâtea emoții, încât nu am dormit 2 seri. Când am început filmarea nu eram sigură dacă mă voi descurca. Am mai participat la filmări de videoclipuri, dar niciodată nu am fost personajul principal, nu am filmat pentru propria piesă. Mereu întrebam dacă trebuie să refacem scena. Fiind nesigură pe mine la început, simțeam că dacă refac scena de mai multe ori îmi va ieși mult mai bine. Atunci când am schimbat locația și m-am întâlnit cu ceilalți copii alături de care trebuia să filmez, deja mă obișnuisem cu “trasul” scenelor. Nu mai aveam emoții. Mi-a plăcut foarte mult să filmez videoclipul – a fost distractiv, dar și emoționant.”, a declarat Ilinca Stan.
Pe lângă colaborarea cu Eugenia Nicolae, interpreta de 12 ani are la activ și alte colaborări cu o sumedenie de artiști. Alături de Irena Elena Stefan, Bogdan Dumitraș și de școala de muzică “Music Tech School” a participat la piesa “Crăciunul cum vrei tu”, compusă de către Bogdan Dumitraș.
„Ilinca este un copil foarte talentat. Inițial am cunoscut-o în calitate de profesoară de muzică și pentru că am văzut talentul ei, am ținut legătura cu ea și cu părinții săi. Apoi a urcat pe scenă alături de mine la „Românii au talent”, a fost prima mea opțiune pentru corul de copii. Iar acum iată că alături de Rimenescu i-am compus prima ei piesă, care știu că îi place mult. Este o mare bucurie și împlinire pentru mine să văd că un copil cu care am lucrat pe când eram profesoară ia calea muzicii. Îi urez succes pe acest drum și are toată susținerea mea!”, a declarat Eugenia Nicolae.
Piesa este compusă de Eugenia Nicolae și Rimenescu, cel care a regizat și videoclipul „Copii”. Despre experiența de a înregistra o piesă în studio, tânăra artistă a declarat:
„Atunci când am înregistrat nu am avut emoții, dar am avut când am plecat acasă am început să mă gândesc la asta: “Dacă nu mi-a ieșit bine?!” sau “Dacă am greșit o notă?”. Știam însă că o să fie bine, am lucrat cu profesioniști din domeniu care m-au ghidat și sunt foarte bucuroasă de rezultat. A fost o experiență plăcută și distractivă!” a declarat Ilinca.
În timpul liber Ilincăi îi place să danseze și să meargă cu prietenii în parc.
Published
2 years agoon
May 24, 2022
Zametheea, pentru că așa își spune, este director la o asociație ce se ocupa cu încurajarea tinerilor să se implice în activități civice prin artă. A terminat Facultatea de Teatru la Cluj și spune că profesorii nu i-au oferit aptitudinile care să o ajute să se dezvolte și mai mult în această zonă. Au fost alte persoane care au ajutat-o să crească și așa i-a venit ideea să facă o asociație în care să ajute oamenii să se dezvolte artistic. Împreună cu soțul său, obișnuia să organizeze spectacole pe stradă, de poezie și muzică.
A început să scrie înainte de facultate, spune că așa își exprimă sentimentele pe care nu le putea exterioriza. Acest exercițiu s-a transformat într-o abilitate recunoscută în mediul academic. Acum face spoken word poetry și spune că acest stil îi oferă foarte multe satisfacții. A câștigat multe concursuri care i-au dat încredere că abilitățile sale sunt cu adevărat speciale.
Zametheea a oferit un moment unic pe scena Românii au talent. Jurații au fost extrem de impresionați de momentul concurentei.
Andra: “Oamenii rezonează cu mesajul… Așa trebuie spus un astfel de mesaj.”
Mihai Bobonete: “Mă gândeam că 1000 de proteste nu fac nici cât o ceapă degerată față de ce face fata asta aici.”
Dragoș Bucur: “Poate că ar fi trebuit să intri în politică, nu sunt ironic.”
Andi Moisescu: “Eu cred că mesajul trebuia să ajungă la cineva… iar acei cineva sunt pe un iacht, în Elveția, în Costa Rica.”
Vineri seara, în marea finală Românii au talent, Zametheea a avut o prestație uluitoare, aplaudată îndelung de juriu și public.
„S-a pustiit țara că ne fură unii tot ce avem. Apără Doamne regatul tău de prostie și trufie. Dă-ne Doamne viitorul nostru înapoi (…) N-am de gând să las țara asta să moară. Iartă-i Doamne pe români că au fost hoți și-au fost hapsâni… Suntem mulți și vrem dreptate! Sunt aici să schimb ceva.. Sunt aici să schimbăm ceva”, a rostit Zametheea pe scena talentelor.
Mihai Bobonete: „Eu cred că scopul tău a fost unul foarte clar. Să vii pe scenă și să spui lumii cum vezi tu lucrurile! Trebuie să continui pe drumul ăsta și să trâmbițezi binele”.
Andi: „Tu ai ajuns în finală! Oamenii au ajuns la concluzia că tu ai talent să faci spectacol!”În preselecții i-a impresionat pe jurați cu monologul ei și a primit patru de DA. Zametheea a oferit un moment unic pe scena Românii au talent și-n prima semifinală.
Jurații au avut doar cuvinte de laudă la adresa concurentei. ”Poate că ar fi trebuit să intri în politică, nu sunt ironic”, i-a spus Dragoș Bucur după manifestul politic prezentat pe scena talentelor.
“Mă gândeam că 1000 de proteste nu fac nici cât o ceapă degerată față de ce face fata asta aici”, a adăugat și Mihai Bobonete.
Published
2 years agoon
March 21, 2022
Darius Mabda, în vârstă de 13 ani, este din Oradea și a reușit să cucerească juriul și publicul de la „Românii au talent”, în ediția de vineri seara, 11 martie 2022. Mihai Bobonete i-a oferit Golden Buzz și l-a propulsat direct în semifinale, după un dans contemporan perfect, executat după propria coregrafie.
Darius Mabda a început să danseze din joacă. Încerca să imite diverse dansuri de la televizor sau de pe internet și le-a cerut părinților să-l ducă la o școală. A participat la diverse competiții de dans, în țară și în străinătate. La Freedom Dance Festival din Ungaria a luat locul 1, la Bucharest Dance Festival pe categoria lui de vârstă tot locul 1. I-ar placea să danseze pentru Antonia, Alina Eremia, Ami și Andra.
„Eu am văzut un amestec incredibil de inocență, de eleganță și de bărbăție”. Este un moment de aur în viața ta acum”, i-a spus Dragoș Bucur. Emoționată, Andra a venit pe scenă și l-a îmbrățișat pe Darius. Mihai Bobonete a fost cel care a apăsat butonul auriu, spunând: „Sunt uluit de performanța ta, sunt uluit de ce s-a întâmplat acum pe scenă, nu știu de unde ai venit, dar mi-ai umplut inima de bucurie”, a spus Bobonete la „Românii au talent”.
Vineri seara, 20 mai, în cea de-a doua semifinală LIVE Românii au talent, Darius Mabda a cucerit scena cu un moment plin de sensibilitate și energie.