Lansări
Connect-R și CLAPART lansează o colecție de NFTuri cu utilitate inovatoare

Published
2 years agoon

În parteneriat cu CLAPART, Connect-R lansează spre mintare pe 7 aprilie o colecție de NFT-uri care își propune să introducă un model de business inovator. Deținătorii NFTurilor vor avea șansa să devină parteneri cu Connect-R, deținând procente din faimosul hit “Vara nu dorm”, dar și din melodii noi, precum “Lasă-mă Să Te” feat Raluka.
Prin lansarea colecției, numită “Hood Heroes”, se pun bazele unui ecosistem în care fanii devin partenerii artiștilor, prin distribuirea de redevențe către deținătorii de NFTuri.
Colecția Hood Heroes conține 5.000 de personaje unice care oferă momente unice din viața și evoluția Connect-R. Cu un accent puternic pe utilitate, Hood Heroes va avea 4 clase de raritate: Comun, Rar, Epic și Legendar. Colecția oferă un randament garantat (APY) de 10% timp de 2 ani, cu distribuție lunară.
În utilitatea NFTurilor regăsim și accesul la evenimente VIP, concerte și o comunitate exclusivă cu oportunități pentru proprietari, precum și multe alte beneficii.
Bucuresti, 08 Martie 2023: Cunoscutul cântăreț de rap și muzică pop Connect-R se lansează în lumea Web 3 prin Hood Heroes, o colecție de NFTuri (tokeni non-fungibili) cu utilitate care își propune să modifice relația dintre artist și fanii săi. Colecția, care numără până la 5000 de caractere generate random, este inspirată din viața și transformările artistului și este lansată în parteneriat cu Rarissime, magazinul exclusiv de NFTuri ale proiectului CLAPART.
“Ca artist mi-am dorit mereu să ofer comunității, celor care cred în mine, cât mai mult din viziunea mea despre muzică, despre artă, despre viață. Mult din tot ce am realizat în această existență se datorează vouă, celor care m-au susținut și apreciat. Și azi vreau să vă recompensez, cu ocazia de a-mi deveni parteneri.” – declară Connect-R, pe numele său real Ștefan Mihalache.
În premieră națională, colecția va oferi cumpărătorilor șansa să devină parteneri cu Connect-R, deținând procente din faimosul hit “Vara nu dorm”, dar și din melodii noi, precum “Lasă-mă Să Te”, feat Raluka.
Având un puternic accent pe utilitate, colecția Hood Heroes va avea 4 clase de raritate: Comun, Rar, Epic și Legendar. La mintare (momentul vânzării și a lansării pe blockchain) cumpărătorii vor descoperi ce raritate are NFTul lor, aceasta fiind stabilită la întâmplare de algoritm, astfel încât toată lumea va avea o șansă egală la mintare.
Pentru fani, pe lângă posibilitatea de a deveni partener cu artistul lor favorit, cele mai atractive utilități vor fi accesul la evenimente VIP (inclusiv șansa de a-l cunoaste personal pe Connect-R), bilete la concerte și o comunitate exclusivă cu oportunități pentru proprietari, precum și multe alte beneficii.
Pentru entuziaștii NFT și cripto în general, colecția garantează un randament garantat (APY) de 10% timp de 2 ani, cu o inovativă schemă lunară de distribuție de venituri.
Colecția de NFTuri va fi disponibilă începând cu 7 Aprilie, mintarea NFTurilor având loc pe infrastructura de blockchain MultiversX (ex-Elrond), la rândul său un proiect românesc de mare succes internațional.
Vor exista trei runde consecutive de mintare, la intervaluri de 24 de ore. Prețurile încep de la 1.3 EGLD per NFT (primele 1000 de NFTuri), ajungând la 1.6 EGLD pentru urmatoarele 2000 și 1.9 EGLD pentru ultimele 2000. NFTurile nemintate vor fi arse (distruse) pentru a spori raritatea colecției.
Pentru fanii Connect-R care sunt noi în lumea cripto, magazinul Rarissime pune la dispoziția lor și plata direct cu cardul, prin procesatorul de plăți CryptoCoinPro, direct integrat în pagina de minting.
Pentru cei care nu vor prinde NFTuri la evenimentul de mintare, acestea vor putea fi achiziționate prin tranzacționare secundară pe marketplaceuri dedicate, precum Xoxno, Deadreare, Eneftor sau Isengard.
Proiectul Hood Heroes reprezintă doar un prim proiect ce validează un model economic nou, după cum afirmă reprezentanții companiei CLAPART.
“Obiectivul nostru este să validăm felul în care tehnologia NFT poate fi utilizată cu succes pe piața de media și divertisment. Colaborarea cu Connect-R va fi prima dintr-o serie lungă planificată de dropuri pe magazinul Rarissime, la care vor contribui artiști de renume din România și din regiune. Misiunea noastră este să construim un ecosistem descentralizat care va oferi artistilor consacrați șansa să își maximizeze engagementul propriilor comunități de fani precum și posibilitatea pentru talente nedescoperite să se lanseze în industrie fără dificultățiile pe care în mod tradițional le întâmpină, in principal de natură financiară. NFT-urile și tehnologia blockchain oferă în prezent posibilitatea unei revoluții în industria muzicală și suntem onorați să putem contribui la ea.” – declară Tudor Fornea, CEO CLAPART.
Componenta educațională nu este ignorată
Pentru a promova componenta de educare a populației privind utilitatea si beneficiile tehnologiei blockchain, CLAPART intră în parteneriat cu Arc Stake/Arc Academy, o cunoscută comunitate parte din ecosistemul MultiversX.
Cele două entități vor colabora la nivel educațional pentru organizarea de evenimente educaționale live și online, precum și pentru lansarea de produse și servicii pe blockchain.
Un prim astfel eveniment va avea loc pe data de 6 Aprilie. Detalii despre evenimentul puteti gasi pe https://academy.arcstake.com
Ce sunt NFTurile?
NFTurile (Non-Fungible Token) sunt active digitale unice care reprezintă proprietatea asupra unui anumit articol sau o bucată de conținut dintr-o rețea blockchain, cum ar fi lucrări de artă, muzică, videoclipuri etc. NFT-urile sunt stocate într-un blockchain și sunt verificate criptografic, ceea ce le face rezistente la duplicare sau fraudă.
NFT-urile au fost utilizate în industria muzicală, media și divertisment pentru a oferi artiștilor și creatorilor de conținut un mod de a-și monetiza și a-și controla operele într-un mod unic și inovator. Poveștile de succes includ albumul NFT lansat de muzicianul 3LAU, care a strâns peste 11,6 milioane de dolari, colecția de NFT-uri ale DJ-ului Deadmau5 și vânzarea NFT-urilor asociate cu albumul “When You See Yourself” al trupei Kings of Leon.
Rihanna a folosit NFT-uri pentru a distribui venituri asociate cu drepturile de autor pentru melodia sa “Bitch Better Have My Money” prin intermediul platformei blockchain Zora.
Utilizarea NFT-urilor în aceste domenii se poate extinde la drepturile de autor, bilete de evenimente, colecții exclusive și multe altele, oferind astfel posibilități noi și interesante pentru artiști și fanii lor.
Despre Connect-R
Connect-R este un cunoscut artist român cu o carieră îndelungată în muzică. A debutat ca dansator la vârsta de 8 ani și a început să producă muzică la 15 ani. Connect-R este primul rapper care a evoluat pe scena Eurovisionului și a lansat mai multe hituri, printre care “Vara nu dorm”, “Semne” și “Rita”. Este apreciat pentru stilul său muzical original și colaborările cu alți artiști români de top.
Biografia completă a artistului – https://www.sprintmedia.ro/connect-r/
Despre CLAPART
CLAPART este o platformă de lansare (launchpad) Web 3 pentru creatorii de conținut și artiști. Pe CLAPART, fanii pot investi în proiecte creative, iar creatorii își pot finanța creațiile fără compromisuri artistice.
Misiunea CLAPART este de a crea piețe lichide pentru evaluarea artistică în care fanii, investitorii și comercianții pot investi fără probleme în megastaruri actuale sau în talente emergente, împărțindu-și faima și profiturile. Artiștii obțin finanțare inițială, date bogate și o implicare sporită a comunității, iar fanii au ocazia să devină parteneri și investitori pentru artiștii lor preferați.
CLAPART colaborează cu peste 200 de artiști importanți și peste 600 de creatori de conținut din România și în prezent se extinde în străinătate, incluzând artiști în Turcia, America Latină, Africa și alte regiuni emergente.
CLAPART a atras o finanțare de 800.000 de dolari în T2 2022 într-o rundă de tip pre-seed, la o evaluare de 50 de milioane de dolari și în prezent construiește produsul, o aplicație mobilă nativă (atât iOS, cât și Android) precum și ecosistemul de instrumente complementare.
You may like
-
Oportunitate de a străluci pe scenă. Tinerii artiști se pot înscrie la Festivalul Național de Interpretare „Glasul Valahiei” 2025
-
„Dragoste Fără Cuvinte” – Persoane Surde, Limba Semnelor și Vedete pe Marele Ecran – Trailer Oficial
-
Ecourile revelatoare ale Classix Festival 2025
-
Festivalul Lumini Sonore revine la București! Tineri artiști din 19 județe vor străluci pe scena Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Capitală
-
André Rieu la Cluj: Noi bilete disponibile pentru concertele de la BT-Arena din noiembrie 2025
-
Interviu cu Elena Moisa. Un lider cultural dedicat dezvoltării tinerei generații prin artă
Lansări
Se lansează singura platformă digitală care aduce educația financiară interdisciplinară în toate școlile din România

Published
1 month agoon
February 14, 2025
Banca Comercială Română (BCR) anunță lansarea platformei Life-Lab.ro, un spațiu digital dedicat profesorilor care doresc să integreze educația financiară în lecțiile lor, indiferent de disciplina predată.
Această inițiativă vine ca răspuns la nevoia tot mai mare de resurse educaționale aplicate, care să sprijine dezvoltarea competențelor financiare ale elevilor din România.
Platforma este rezultatul unui program pilot implementat în peste 12 școli din România, de-a lungul ultimilor doi ani, unde a demonstrat eficiența integrării educației financiare în curriculum prin metode inovative și interdisciplinare. Având în vedere impactul pozitiv asupra profesorilor și elevilor, această inițiativă este acum extinsă la nivel național, oferind acces gratuit la resurse educaționale pentru cadrele didactice din întreaga țară.
„Life-Lab.ro este un exemplu clar despre cum facem lucrurile diferit la BCR. Încă din 2016, prin Școala de Bani, am demonstrat că educația financiară poate fi accesibilă, relevantă și aplicabilă pentru toți. Acum, cu Life-Lab.ro, extindem această viziune către profesori, oferindu-le o platformă digitală care transformă educația financiară într-o experiență interdisciplinară și ușor de integrat la clasă. Diferența o facem prin modul în care construim resurse practice, susținem comunitatea profesorilor și creăm un impact real asupra viitoarelor generații. Profesorii au nevoie de instrumente moderne, iar Life-Lab.ro le oferă exact suportul de care au nevoie pentru a-i pregăti pe elevi să ia decizii financiare inteligente,” spune Nicoleta Deliu-Pașol, Director Comunicare & CSR BCR.
Studiu: Ce spun profesorii și elevii implicați în LifeLab
Decizia de a extinde programul s-a bazat pe concluziile studiului realizat de Cult Market Research, împreună cu profesorii și elevii participanți în cea de-a doua ediție, care au evidențiat un interes crescut pentru educația financiară, cu peste 90% dintre profesori manifestând dorința de a aprofunda acest subiect. Nevoile exprimate includ acces la materiale educaționale multimedia (63%), programe de perfecționare (53%) și consultare cu experți financiari (53%). În același timp, impactul LifeLab a fost confirmat de 85% dintre profesori, care consideră că programul și-a atins obiectivele pentru elevi, iar 88% au remarcat un efect pozitiv și asupra cadrelor didactice. Mai mult, 83% dintre profesorii participanți în ediția a doua recomandă implementarea la nivel național.
În rândul elevilor, percepția asupra educației financiare s-a îmbunătățit semnificativ. Inițial, 62% dintre liceeni considerau că aceasta se limitează la gestionarea banilor, procent care a scăzut la 48%, reflectând o înțelegere mai amplă a conceptului, incluzând noțiuni despre bani, afaceri, economii și investiții. Rata economisirii în rândul elevilor de gimnaziu a crescut de la 13% la 21%, iar 78% dintre elevi își doresc să învețe să economisească. În plus, 49% dintre elevi cer o integrare mai aplicată a educației financiare în curriculum prin activități practice.
Pentru a sprijini această nevoie, BCR prin Școala de Bani lansează o platforma digitală Life-Lab.ro care pune la dispoziția profesorilor din toată țara resurse educaționale accesibile în mod gratuit, facilitând interdisciplinaritatea și metode inovative de predare, oferind în mod gratuit peste 120 de resurse interdisciplinare disponibile pe platformă, special concepute pentru a adapta educația financiară la programa școlară. Materialele includ noțiuni teoretice, exerciții practice și scenarii aplicate, dezvoltate în colaborare cu experți educaționali și profesori din toată țara. Resursele sunt structurate pe discipline și cicluri de învățământ, permițând astfel integrarea educației financiare într-un mod firesc și accesibil pentru elevi.
Cum pot accesa profesorii resursele LifeLab?
Pentru a beneficia de materialele educaționale, profesorii trebuie să înregistreze un cont pe platforma Life-Lab.ro și să descarce resursele relevante pentru materia lor.
Mai mult, profesorii care implementează resursele LifeLab la clasă vor avea oportunitatea de a participa la sesiuni de formare, evenimente dedicate și un concurs național care răsplătește cele mai creative moduri de integrare a educației financiare la clasă.
Concursul LifeLab Național este structurat în două categorii:
- Pentru profesorii care dezvoltă fișe educaționale
- 15 x Vouchere eMAG în valoare de 60 EUR
- Premiile vor fi acordate în iunie.
- Pentru profesorii care aplică fișele educaționale la clasă
- 40 x Vouchere eMAG în valoare de 100 EUR
- Premiile vor fi acordate câte 10 pe lună, timp de 4 luni.
Impactul LifeLab asupra educației financiare
Programul a fost testat în mai multe școli-pilot, unde a demonstrat că abordarea interdisciplinară a educației financiare crește semnificativ nivelul de conștientizare și aplicabilitate a conceptelor financiare în rândul elevilor. Elevii au început să coreleze educația financiară nu doar cu administrarea banilor, ci și cu planificarea, economisirea și luarea unor decizii informate. Profesorii au remarcat o îmbunătățire a abilităților analitice ale elevilor, aceștia devenind mai conștienți de impactul deciziilor financiare asupra viitorului lor. De asemenea, participarea la activitățile LifeLab a consolidat încrederea elevilor în capacitatea lor de a înțelege și aplica concepte financiare în viața de zi cu zi, facilitând o mai bună pregătire pentru viitorul lor economic.
Pentru mai multe informații despre LifeLab și despre modalitatea prin care profesorii pot accesa resursele educaționale, vă invităm să vizitați https://www.life-lab.ro
Lansări
Prima imunoterapie cu administrare subcutanata disponibilă acum pacienților cu cancer din România

Published
7 months agoon
September 11, 2024
Pacienţii care suferă de cancer au acum acces la prima imunoterapie oncologică cu administrare subcutanată disponibilă pe piaţa din România. Această imunoterapie este aprobată în România pentru tratamentul mai multor tipuri de cancer precum: cancerul pulmonar cu celule mici (SCLC), cancerul pulmonar altul decât cel cu celule mici (NSCLC), cancerul de ficat (HCC), cancerul de vezică urinară (CU) şi cancerul de sân triplu negativ (TNBC), fie sub formă de monoterapie, fie în combinaţie cu alte tratamente. Soluţia terapeutică este dezvoltată de către compania Roche şi este disponibilă pacienţilor în regim compensat integral, atât sub forma de administrare intravenoasă cât şi cu administrare subcutanată.
Imunoterapia oncologică acționează prin întărirea sistemul imunitar, care poate astfel lupta mai eficient împotriva cancerului. Medicamentele biologice împotriva cancerului, precum imunoterapia oncologică, sunt administrate de regulă prin perfuzie intravenoasă la spital. Acest proces poate dura de la 30 de minute la câteva ore, în funcție de cât de bine este tolerat medicamentul și dacă sunt necesare mai multe medicamente (de exemplu, un regim de tratament combinat). În cazul administrării subcutanate, medicamentul este injectat sub piele în aproximativ 7 minute, de către o asistentă sau un medic, într-un cabinet, clinică sau centru de terapie. Astfel, substanţele active pătrund în ţesutul adipos subcutanat şi sunt absorbite rapid în fluxul sanguin.
Această inovaţie a modului de administrare a medicamentelor poate reduce presiunea asupra centrelor de perfuzie, permițând tratarea unui număr mai mare de pacienți și reducerea costurilor totale per pacient. De asemenea, administrarea subcutanată se poate face în cadrul unei clinici de îngrijire primară mai aproape de domiciliul pacienților, eliminând nevoia deplasării către centrele mari de tratament. Compania Roche are în portofoliul său patru tratamente împotriva cancerului cu administrare subcutanată, toate fiind acum disponibile pacienților din România.
”Modul de administrare subcutanat al medicamentelor oncologice reprezintă o inovație binevenită care complementează foarte bine metoda clasică de administrare intravenoasă. Pentru pacienții cu vene afectate din experiența anterioară a chimioterapiei, tratamentul subcutanat poate oferi o cale de administrare mai confortabilă. Pe de altă parte, administrarea subcutanată a medicației, oferă pacienților noștri mult mai multă libertate, aceștia petrecând mult mai puțin timp în unitatea spitalicească, și desigur, oferă personalului medical oportunitatea de a avea în îngrijire mult mai mulți pacienți în același interval de timp. Fiecare pacient are o experiență de tratament diferită și este important să avem mai multe opțiuni la dispoziție pentru ca pacienții să poată face alegerea cea mai potrivită pentru ei cu privire la modul și locația unde să-și primească tratamentul”, a declarat Dr. Amedeia Niţă, medic primar oncologie medicală, Spitalul Municipal Ploieşti.
Opțiunile diferite de administrare a tratamentului ar putea ajuta la reducerea impactului tratamentului pentru cancer asupra vieții de zi cu zi a pacienților și a aparținătorilor. Această imunoterapie cu administrare subcutanată este aprobată pentru utilizare în peste 45 de țări de pe glob.
Lansări
Turism accesibil pentru toți: Lansarea „Ghidului de bune practici – Incluziune prin turism adaptat”

Published
9 months agoon
June 30, 2024
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) anunță lansarea „Ghidului de bune practici – Incluziune prin turism adaptat”, realizat de asociația Caiac SMile. Ghidul oferă informații generale, recomandări și exemple de bune practici operatorilor economici din domeniul turismului, ajutându-i să își transforme structurile de primire în spații accesibile și confortabile pentru toți turiștii, inclusiv pentru persoanele cu diferite tipuri de dizabilități.
„Cred cu tărie că turismul trebuie să fie accesibil tuturor. În România, există peste 900.000 de persoane cu nevoi speciale, în timp ce, la nivel european, 80 de milioane de turiști solicită servicii de turism adaptat. Ghidul oferă, astfel, operatorilor din industria turismului, o serie de recomandări concrete pentru a-și accesibiliza structurile și serviciile, astfel încât experiența oaspeților să fie îmbunătățită”, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea.
Ghidul oferă recomandări pentru accesibilizarea structurilor de cazare, adaptate pentru diverse tipuri de dizabilități, cum ar fi cele locomotorii, deficiențele de vedere, auz sau cele mentale. Pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, spre exemplu, este indicată amenajarea unor parcări speciale cât mai aproape de intrare. În sprijinul turiștilor cu deficiențe de vedere, ghidul propune marcarea butoanelor liftului și a numerelor camerelor cu cifre în relief. Pentru cei cu deficiențe de auz, se recomandă corelarea soneriei ușii cu un semnal luminos intermitent.
„Unul dintre momentele care mi-au arătat clar importanța acestor inițiative a avut loc iarna trecută, la Cheile Grădiștei, unde am avut ocazia să schiez alături de persoane cu dizabilități, care au experimentat pentru prima dată bucuria senzației de a aluneca pe zăpadă. În această vară, îmi doresc să mă reîntâlnesc cu prietenii de la Caiac SMile pe plajele de pe litoralul românesc, care pot fi transformate, de asemenea, în destinații incluzive”, a mai adăugat ministrul Ștefan-Radu Oprea.
„Ghidul de bune practici – Incluziune prin turism adaptat” conține și recomandări de comunicare. Documentul este disponibil și pe site-ul web al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – www.turism.gov.ro, la secțiunea dedicată autorizărilor structurilor de primire turistice.

Oportunitate de a străluci pe scenă. Tinerii artiști se pot înscrie la Festivalul Național de Interpretare „Glasul Valahiei” 2025

Nominalizările la Premiile Gopo 2025
