Connect with us

Diverse

Challenge pentru promovarea orașelor României pe TikTok! Dragoș Popa vă provoacă la #orasulmeu

Published

on

Foto. TikTok România

TikTok este aplicația mobilă devenită deja fenomen la scară largă și care se pare că a câștigat și în România tot mai multă popularitate, atrăgând acum utilizatori de toate vârstele. Deși poate fi controversată la început, cu puțină răbdare, utilizatorii descoperă conținut din ce în ce mai valoros în funcție de domeniul de interes pe care îl manifestă în aplicație. TikTok propune în fiecare zi o serie de teme prin care creatorii de conținut își pot dovedi creativitatea și măiestria.

Finalul săptămânii trecute a fost dedicat turismului și promovării orașelor României. Dragoș Popa, creator oficial de conținut TikTok, a propus un nou challenge românilor. Provocarea a constant în realizarea unor materiale video de promovare a orașelor de origine a utilizatorilor. Aceștia au fost îndemnați să prezinte tuturor particularitățile și frumusețea locului în care trăiesc, utilizând #orasulmeu. Dragoș Popa a dat startul și a realizat un material pentru orașul Zărnești (Brașov), însumând peste 80 000 de vizulizări, încă din primele zile. Provocarea #orasulmeu se bucură, până în prezent, de peste 3 millioane de vizualizări, comentarii și aprecieri din partea internauților.

Un alt challenge TikTok care a vizat obiectivele turistice și locurile deosebite din România, a fost lansat la începutul lunii de către alți creatori de conținut. Până în prezent, #loveromania a ajuns la peste 200 de milioane de vizualizări.

Conform unei declarații din partea Laurei Savu (global community manager @ TikTok) în cadrul emisiunii “World of TikTok”, în luna iunie a acestui an, erau 4 milioane de monthly active users și 2,4 milioane de daily active users din țara noastră.

Advertisement

Află mai multe despre TikTok.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lansări

Moonlight Breakfast lansează single-ul „Dancing (Like Nobody’s Watching)”

Published

on

Moonlight Breakfast lansează o piesă nouă, caldă, senzuală și proaspătă, pe care să dansăm și anunță, cu această ocazie, lansarea celui de-al patrulea album al lor.

De asemenea, dezvăluie un nou capitol electrizant în călătoria lor muzicală cu un anunț incitant: Christie, jumătate din duo-ul dinamic, pășește pentru prima dată în lumea producției muzicale.

“Am scris întotdeauna versurile și melodia, iar Baz a făcut întotdeauna tot ce puteți auzi în piesele noastre. El m-a încurajat constant să încerc producția muzicală și sunt fericită să spun că în sfârșit l-am ascultat. Suntem foarte încântați să împărtășim acest următor album cu voi, pentru că este pur și simplu atât de autentic pentru noi!”, Christie, solistă Moonlight Breakfast. 

„Dancing (Like Nobody’s Watching)” e o piesă relaxată, dar energică. Ritmul infecțios și versurile eliberatoare nu te vor lăsa să stai locului. Va fi aproape imposibil să nu te ridici și să dansezi. Acest cântec transformă orice cameră într-un ring de dans privat, fără loc pentru inhibiții, doar tu și muzica.

Advertisement

“Am vrut să compunem o piesa care să te facă să intri în ritm, ceva care să te ajute să fii în momentul prezent, știi?! Ceva care să te facă să începi să dansezi până și în bucătărie în timp ce speli vasele”, Moonlight Breakfast, despre „Dancing (Like Nobody’s Watching)”.

Moonlight Breakfast e un duo românesc, stabilit în Austria din 2013. Cântă un mix sofisticat de dream pop, cosmic disco, electro și dance. Au ajuns în top 100 pop pe iTunes și Amazon în Statele Unite, în topurile Shazam US Charts și US College Radio Charts, în top 50 single pop – Amazon în SUA. Au fost incluși în playlist-uri precum „Best Of The Week”, „Future Hits” și „Global Shazam Discovery Top 50” pe Apple Music.

Muzica lor are o calitate cinematografică și o anumită atracție universală, după cum se poate observa cu ușurință din numeroasele colaborări pe care le-au avut de-a lungul anilor, fie că este vorba de fashion, advertising sau film.

Au căutat în mod constant să creeze experiențe captivante și memorabile pentru publicul lor. Fie că a fost vorba de mapping 3D, în 2011, holograme, în 2013 sau proiecții pe ecran transparent, spectacolul lor este o experiență atât vizuală, cât și audio.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Pericolele consumului de droguri și rolul relației părinte – copil, temele principale ale conferinței internaționale ALEG, de la Cluj-Napoca

Published

on

Pe 18 aprilie, de la ora 17:30, va avea loc, la Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, conferința internațională ”ALEG”. În cadrul acestui eveniment, părintele Constantin Necula va discuta cu Nicoleta Amariei, consilier în adicții, și dr. Florin Lucian Mărghitaș, medic specialist în medicină psihosomatică despre pericolele consumului de droguri, lupta continuă cu nevoia și cererea de droguri și importanța unei relații puternice între copii și părinți. Conferința este organizată de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Asociația Internațională a Polițiștilor și Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”. Moderatorul conferinței va fi fosta jurnalistă și comunicator al proiectului ALEG, Anca Dinu.

Participarea este gratuită, dar este necesară rezervarea prealabilă a unui loc, prin completarea acestui formular https://forms.gle/BSHWwGJnqdg7QzBk7.

Substanțele interzise reprezintă, cu siguranță, un subiect intens dezbătut în societate, din cauza efectelor pe care le produc dar și a existenței unei “oferte”, din păcate, accesibile. Sunt afectate tot mai multe persoane, însă cei mai afectați sunt adolescenții și tinerii. Substanțele cu efect psihoactiv trec de bariera de sânge a creierului și alterează rațiunea consumatorului, având ca rezultat modificări la nivelul proceselor psihice și ale comportamentului, generând dependență fizică și psihică. Familia și anturajul adolescenților reprezintă cei mai importanți factori care pot influența decisiv decizia de a consuma sau nu astfel de substanțe. Este, așadar, îngrijorător din orice perspectivă ai privi lucrurile, iar lupta noastră, a adulților, părinți sau specialiști, este continuă și îndârjită pentru binele copiilor noștri”, declară șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Chestor de poliție Mihai RUS.

Peste tot în lume autoritățile se confruntă cu efectele traficului și consumului de droguri. Implicarea Asociației Internaționale a Polițiștilor în organizarea acestui eveniment este încă o dovadă a importanței acordată subiectului prevenirii traficului și consumului de droguri. Ne bucurăm de prezența prietenilor noștri polițiști din Spania, Polonia, Suedia, Germania, Croația, Cipru, Grecia și Olanda, delegații cu care vom dezbate modele de bune practici pe tematică. IPA – cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume – a fost creată la 1 ianuarie 1950. De atunci, motto-ul său „Servo per amikeco” (“Servicii prin prietenie” – în limba esperanto) a câştigat, în peste cinci decenii de existenţă, mai mulţi aderenţi decât şi-ar fi putut cineva imagina. Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor a fost înfiinţată din iniţiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire – Anglia, Arthur Troop, care a dorit să creeze astfel un canal pentru prietenia între poliţiştii de pretutindeni şi cooperarea internaţională.” , declară președintele IPA Regiunea 1 Cluj, doamna Elena-Maria SZEKELY.

Advertisement

Personalități marcante vor discuta despre pericolele consumului de droguri și importanța relațiilor dintre membrii familiei

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți preoți ortodocși din România. În timpul numeroaselor prelegeri, conferințe, articole și interviuri pe care le-a acordat, părintele Necula a vorbit cu deschidere și sinceritate despre religie și etică, dar și despre provocările cu care ne confruntăm fiecare dintre noi în viața de zi cu zi.

Nicoleta Amariei este consilier în adicții, coordonator clinic la Programul Sf. Dimitrie din cadrul Asociației Filantropice Medical Creștine „Christiana” din Cluj unde lucrează cu tinerii care se recuperează după adicții, indiferent de natura lor.

Florin Mărghitaș este medic specialist în medicină psihosomatică, psiholog principal specializat în terapie psihodinamică și coordonator al compartimentului adicții din cadrul unei clinici private de recuperare medicină psihosomatică, din Cluj-Napoca, unde se îmbină medicina tradiţională cu cea alternativă.

ALEG este programul de conștientizare a riscurilor asociate consumului de stupefiante și substanțe interzise lansat la Cluj-Napoca în toamna anului trecut și are rol de informare a tinerilor referitor la riscurile asociate consumului de stupefiante. Conferința organizată în cadrul programului se adresează părinților, consilierilor școlari, cadrelor didactice, polițiștilor și altor specialiști în domeniu.

Advertisement

Continue Reading

Diverse

Sănătate, sens, siguranță și stare de bine pentru seniori

Published

on

Asociația Zi de Bine lansează proiectul „NEpierdute” și îi încurajează pe seniori să vină la Centrul Comunitar Zi de Bine din București.

Conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică pentru anul 2023, populația României continuă să îmbătrânească. În prezent, sunt peste 3,7 milioane de persoane care au vârsta de peste 65 de ani, dintre care aproape 2 milioane de persoane au rămas singure, și-au pierdut deja partenerii, au divorțat sau nu s-au căsătorit niciodată. Pentru ei, anii care ar trebui să fie cei mai liniștiți, sunt plini de frici și singurătate. În acest context, Asociația Zi de Bine lansează proiectul „NEpierdute” și îi încurajează pe seniori să vină la Centrul Comunitar Zi de Bine din București.

Starea de sănătate a multora dintre seniori este precară iar o parte semnificativă din bugetul lor se duce pe medicamente. Însă, efectuarea analizele medicale periodice și consultul de specialitate, împreună cu un stil de viață activ ar putea contribui la o viață mai sănătoasă pentru bunicii noștri.

În cadrul proiectului „NEpierdute”, Asociația Zi de Bine organizează pentru seniori activități de reconectare și petrecere a timpului liber, ateliere de dans și mișcare, lucru manual și cursuri de limba engleză, printre altele, astfel încât momentele pierdute de-a lungul anilor să își găsească drumul înapoi. De asemenea, pe parcursul lunii martie, alături de „Caravana cu Medici”, seniorii vor beneficia de consult medical și analize de bază gratuite.

Advertisement

Atelierele vor avea loc la Centrul Comunitar Zi de Bine, aflat pe strada Uranus, numărul 150, etaj 1, București iar seniorii interesați pot să sune la numărul de telefon 0725 565 375 pentru a afla programul. 

Proiectul este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin.

„Când ne apropiem de bătrânețe, mobilitatea se restrânge, sănătatea e tot mai șubredă , prieteniile par să se estompeze sau dispar definitiv. Pofta de viață se stinge și ea. Nu și atunci când intri în grupul potrivit, în care găsești oameni asemenea ție cu care să împarți complice povești din vremuri aproape uitate. Ne bucurăm că la Centrul Comunitar Zi de BINE grupul a început să se creioneze și, alături de seniorii noștri  deja am aflat zeci de povești nepierdute. Vrem să le aducem la viață și ne propunem să le oferim cât mai multe ocazii de a construi alte povești și bucurii, pentru cât mai mult timp de acum înainte.”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

În cadrul proiectului „NEpierdute”, cei aproape 50 de vârstnici înscriși până acum în program vor beneficia și de excursii tematice, ieșiri în aer liber și mișcare, ateliere de lucru manual, seri de poezie și dans.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Advertisement

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține proiecte sociale în fiecare lună și  încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru aceastea.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Advertisement
Continue Reading