Connect with us

Evenimente

Caravana Metropolis- cinema în aer liber revine cu un nou sezon la Brașov, 21 – 26 septembrie 2021

Published

on

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis- cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi în Selecția oficială – program care în fiecare an reunește cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate la BAFTA, Berlin, Veneția sau la Premiile Oscar.

Programul de la Brașov este:

Advertisement

21 septembrie, 20:00 – ANOTHER ROUND/ ÎNCĂ UN RÂND (regia: Thomas Vinterberg, cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, N15, 115 minute, comedie, dramă, Danemarca, Suedia), câștigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin, nominalizat la Globurile de aur, câștigător al premiului BAFTA pentru Cel mai bun film în limbă străină și cu 3 nominalizări BAFTA pentru Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor.

Sinopsis: Patru prieteni, cu toții profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge și că un consum moderat ne deschide mințile, ne face mai creativi și mai relaxați. Fiecare dintre ei acceptă provocarea cu o rigoare aproape științifică, sperând că le va face viața mai bună. Deși, la început, rezultatele sunt încurajatoare, situația scapă rapid de sub control.

22 septembrie, 20:00 – UNDINE (regia: Christian Petzold, cu: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, AP12, 91 minute, dramă, dragoste, Germania, Franța), câștigător al Ursului de Argint pentru cea mai buna actriță și al Premiului FIPRESCI la Berlinale în 2020 și al Premiului pentru Cea mai bună actriță la European Film Awards.

Sinopsis: Undine lucrează în Berlin ca istoric și ghid. Are un mic apartament în Alexanderplatz, este licențiată în istorie și lucrează ca freelancer. Dar viața ei în orașul modern ascunde un secret ce are la bază un mit străvechi: dacă omul pe care îl iubește o trădează, trebuie să îl ucidă și să se întoarcă în apele din care se trage. Atunci când iubitul ei Johannes o părăsește pentru o altă femeie, Undine crede că nu are de ales, până când îl întâlnește pe Christoph, un scafandru industrial, de care se îndrăgostește în mod neașteptat.

23 septembrie, 20:00 – ADEVĂRUL / LA VERITE (regia: Hirokazu Koreeda, cu: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, AP12, 106 minute, dramă, Franța, Japonia), film în competiție la Festivalul de Film de la Veneția în 2019.

Advertisement

Sinopsis:“The Truth” spune povestea unei dive ce are parte de toată iubirea și admirația bărbaților, dar care are o relație complicată cu propria fiică. Atunci când Fabienne (Catherine Deneuve) își publică memoriile, Lumir (Juliette Binoche) se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Ethan Hawke) şi copilul său. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: adevăruri ascunse și resentimente nedeclarate ies la suprafață.

24 septembrie, 19:00, cei mai mici spectatori ai Caravanei Metropolis- cinema în aer liber vor putea asista la Spectacolul Teo Magic Show cu actorul Costin Teodorescu, alias Teo, un om de spectacol prin excelență și un magician cu experiența sutelor de show-uri în ultimii 10 ani

ora 20:00 – TRADUCĂTORII / LES TRADUCTEURS (regia: Régis Roinsard, cu: Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Olga Kurylenko, N15, 105 minute, mister, thriller, Franța, Belgia), film în competiție la Festivalul de Film de la Veneția în 2019.

Sinopsis: Izolați într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul dacă nu i se plătește o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informațiile?

25 septembrie, 19:00, Atelierul de musicoterapie susținut de Metoda Totem include activități de musicoterapie, training și dezvoltare personală, educație nonformală și promovează concepte precum educația emoțională, leadership-ul, atitudinea nediscriminatorie, toleranța, lucrul în echipă, fairplay-ul, spiritul civic și comunitar, prin utilizarea instrumentelor de percuție de origine amerindiană, africană și asiatică împreună cu metafora ca element central în activitățile desfășurate. 

Advertisement

20:00 – ALI(E)NARE / FALLING (regia: Viggo Mortensen, cu: Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Sverrir Gudnason , N15, 112 minute, dramă, UK), film în competiție la European Film Awards și câștigător al Premiului pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la San Sebastian și al Outstanding Achievement in Picture Editing – Feature Film, Directors Guild of Canada, 2020.

Sinopsis: Debutul în regie al cunoscutului actor Viggo Mortensen aduce pe ecrane povestea a două generaţii ce nu pot exista una fără alta: tată și fiu, trecut și prezent, răni deschise și moduri diferite de a vedea viața. John (Viggo Mortensen) locuiește cu partenerul său Eric și fiica lor adoptivă în sudul Californiei. Atunci când bătrânul său tată Willis (Lance Henriksen) vine în Los Angeles, cele două lumi diferite ale acestora se întrepătrund. Între conflict și acceptare, cu situaţii amuzante sau crunte, viețile lor nu mai pot continua în același ritm.

26 septembrie, 20:00 – CUIBUL / THE NEST (regia: Sean Durkin, cu: Jude Law, Carrie Coon, N15, 107 minute, dramă romantică, UK, Canada), câștigător al Critics Award, Grand Special Prize, Revelations Prize, Deauville Film Festival, 2020.

Sinopsis: Rory este un antreprenor ambițios care își aduce soția americană și copiii în țara lui de origine, Anglia, pentru a explora noi oportunități de afaceri. După ce își abandonează liniștitul cămin din suburbiile americane, familia este aruncată în nebunia anilor ’80 din Marea Britanie, iar noua lor viață prea scumpă într-un conac englezesc amenință să le destrame familia.

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor.

Advertisement

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov, membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Cațavencii, spotmedia.ro, Zile și Nopți, PRwave, IQads, Ziarul Metropolis, Iqool, LiterNet.ro, The Institute, Observator Cultural, Aarc.ro, filme-carti.ro, movienews.ro, SMARK, Monitorul Expres, La pas prin Brașov, Ilovebrasov.ro, danielurda.ro, NewsBV, Brașovul tău, Radio Brașov, Mix TV.

Detalii despre filme, programul complet și regulament pot fi găsite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, în condiții de pandemie. De aceea, accesul în spațiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 și este condiționat de efectuarea triajului observational, dar și de prezentarea unuia dintre urmatoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenimente

20 de femei de succes din România s-au reunit pentru o cauza nobilă la “Masa Care Unește”

Published

on

20 de femei de succes din România au sărbătorit anul acesta ziua de 8 martie într-un mod cu totul special. Bloom The World și Magic Maker Communication au organizat în cadrul conceptului “Masa Care Unește”, un brunch care aduce împreună femeile de succes de azi, cu cele de mâine.

La evenimentul de responsabilitate socială, la aceeași masă au stat femei puternice care au un impact semnificativ asupra comunității și care, prin faptele și poveștile lor inspiră și unesc, împreună cu adolescente și tinere din programele de sprijin oferite de SOS Satele Copiilor. A fost astfel un bun prilej ca tinerele aflate la început de drum să primească sfaturi și să urmeze modele sănătoase pentru construirea unor vieți și cariere de succes.

Ce femei de succes au participat la “Masa Care Unește”?

“Masa Care Unește” este mai mult decât un eveniment, este un simbol al unității în care sunt aduse împreună valorile fundamentale care ne definesc. Cele 20 de femei de succes  din România, care au participat la brunch-ul dedicat solidarității și inspirației feminine, activează în diverse domenii precum business, mass-media, artistic, antreprenoriat.

Advertisement

Printre invitate s-au numărat: Laura Cosoi, Ada Condeescu, Andreea Bănică, Corina Caragea și Alexandra Ușurelu (Ambasadoare SOS Satele Copiilor), Ioana Chereji (UNTOLD), Diana Șucu (Fundația Mobexpert), Lucia Antal (PRO TV), Loredana Apreutese (International Alexander), Andreea Anghel (Beiersdorf), Andrada Busuioc (Sphera Group KFC), Claudia Ivan (Penny), Daniela Ene (Vel Pitar), Briana Baciu (Chic Chic), Virginia Oțel (Garanti), Mihaela Enache (Unicredit), Daniela Urban (Fabrica de Cartoane), Luciana Olar (CRFIR 7 Centru Alba Iulia), Diana Podaru (SOS Satele Copiilor), Florentina Nanu (SOS Satele Copiilor).

“Masa nu este doar un prilej de a împărtăși povești și experiențe, ci și o oportunitate de a ne aduna împreună, în semn de solidaritate și respect pentru ceea ce femeile fac zi de zi – în familie, în carierele lor, în comunități și în societate. De-a lungul timpului am pus  tradiția românească pe masă și la masă. Astăzi, în 8 martie, ne-am decis să întindem o masă pentru femeile din viața voastră și în același timp să ne strângem laolaltă, așa cum ne place nouă să spunem, pentru a împărtăși idei și experiențe. Femeile care au participat reprezintă o diversitate de domenii și experiențe, dar toate au un lucru în comun: curajul de a înfrunta provocările, dorința de a aduce schimbări pozitive și încrederea că fiecare gest, fiecare pas înainte contează. Fiecare femeie este un pilon al acestei comunități și, prin acest eveniment, dorim să le oferim un spațiu de recunoaștere, susținere și inspirație și să construim împreună o lume în care fiecare femeie poate să își trăiască viața cu demnitate și respect”, a declarat Alexa Vîlcan, Director General Bloom The World.

Networking, atelier de aranjamente florale și conversații inspiraționale cu tinerele din programele SOS Satele Copiilor

Brunch-ul “Masa Care Unește” a fost organizat în splendida grădină a complexului UNDA Open Possibilities, într-un cadru relaxat, pe malul lacului Baneasa, în mijlocul naturii. Pe lângă networking, toate invitatele s-au bucurat împreună de ateliere de aranjamente florale. A fost un bun prilej de conectare și de discuții inspiraționale cu tinerele aflate la început de drum, în cadrul cărora au fost încurajate să își descopere potențialul și ghidate să își urmeze cu ambiție și determinare visurile, fiind o modalitate în plus de a le oferi fetelor modele sănătoase de urmat.

“A fi împreună la o masă a bucuriei este o experiență deosebită și valoroasă atât pentru tinerele din programele SOS Satele Copiilor, cât și pentru noi. Prin proiectele pe care le dezvoltăm, le oferim tinerilor sprijin în construirea unei cariere potrivite și urmărim integrarea în viața lor de adulți independenți. “Masa care Unește” reprezintă o continuare firească a intervenției noastre, un spațiu de învățare și inspirație, unde tinerele pot descoperi modele de succes și oportunități care să le ghideze pașii pe drumul lor. Mulțumim doamnelor prezente pentru deschidere și dorința de a le împărtăși fetelor noastre din experiența lor, profesională și personală. Le felicit pe tinerele noastre și le transmit că suntem extrem de mândri de ele și le ținem pumnii să realizeze tot ce își propun în viață”, a adăugat Diana Podaru, Director General SOS Satele CopiilorRomânia.

“Masa Care Unește” este un proiect al Bloom the World și Magic Maker Communication Group, parte din Untold Universe.

Advertisement

Masa Care Unește este o dovadă că atunci când oamenii potriviți se adună la aceeași masă, pot crea împreună ceva cu adevărat magic. La Magic Maker Communication, ne dorim ca, prin fiecare proiect, să aducem un strop de magie – să construim evenimente care inspiră, creează conexiuni autentice și generează impact real în comunitate. Le mulțumim partenerilor noștri, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil. Uneori, o mică experiență sau un gest de susținere pot deveni punctul de plecare pentru un viitor mai bun, iar împreună reușim să oferim acestor tinere exact acel impuls de care au nevoie”, a declarat Mădălin Nițiș – General Manager Magic Maker Communication Group.

Continue Reading

Evenimente

Ecourile revelatoare ale Classix Festival 2025

Published

on

Cea de-a șasea ediție a Classix Festival s-a încheiat pe 2 martie 2025, după opt zile de concerte și evenimente desfășurate la Iași, în perioada 23 februarie – 2 martie.

Ediția din acest an a inclus 9 concerte, 3 expoziții, 3 vernisaje, 4 paneluri de discuții, o prelegere, o proiecție de scurtmetraje de animație, o lansare de carte, o conferință de presă, un showcase dedicat celor trei bursieri Classix in Art și 40 de sesiuni de masterclass susținute de artiști consacrați la nivel internațional, pentru un număr de 73 de participanți activi și pasivi.

Festivalul s-a desfășurat în 11 locații emblematice ale orașului Iași, aducând muzica clasică și artele vizuale în spații culturale și istorice reprezentative, fiind puse în valoare arhitectural cu ajutorul inserțiilor de tip new media și light design.

În organizarea festivalului au fost implicați peste 200 de voluntari și profesioniști din industriile creative din România, iar pe scena Classix au evoluat peste 100 de artiști invitați din 14 țări. Pe parcursul întregii perioade, peste 8.000 de persoane au participat la evenimentele Classix, la care s-au adăugat până în prezent cei 115.000 spectatori din mediul online. Transmisiunile live mai pot fi urmărite online pe pagina de Facebook a Classix Festival până la finalul lunii martie 2025.

Patricia Brohanschi, director general și co-fondator al festivalului Classix, menționează: „Classix Festival 2025 a fost, fără îndoială, cel mai intens și plin de viață de până acum. Sălile sold out seară de seară și energia publicului ne-au arătat că ceea ce facem are cu adevărat impact, iar muzica are o putere aparte de a ne aduce împreună. Pentru mine, această ediție a fost mai mult decât un eveniment cultural, fiind vorba de suflet, comunitate și depășirea propriilor limite. M-a emoționat să văd cum Classix a devenit un spațiu în care artele se întâlnesc, ideile prind viață, iar oamenii se conectează autentic. De la concerte și expoziții, până la activități educative și burse, festivalul nostru a demonstrat încă o dată că se poate atunci când există dorință și pasiune. Sunt profund recunoscătoare pentru implicarea exemplară a tuturor celor care ne-au fost alături și le mulțumesc pentru votul de încredere – de la colaboratori și parteneri, până la colegi, voluntari, artiști și spectatori. Classix a arătat și s-a simțit mai bine ca niciodată, iar fără dedicarea lor, această aventură clasică contemporană nu ar fi fost posibilă.

Advertisement

Artiștii care au performat pe scenele festivalului sunt: Cătălin Apostol (RO/MD) – bas, Arte dei Suonatori (PL): Aureliusz Goliński – vioară, Ewa Golińska – vioară și violă, Anna Bator – contrabas, Marta Bławat – oboi, Marta Gawlas – flaut, Monika Hartmann – violoncel, Izabela Kozak – vioară, Anna Krzyżak-Siarkowska – violă, Małgorzata Malke – vioară, Michał Marcinkowski – vioară, Katarzyna Olszewska – vioară, Łukasz Strzelczyk – vioară, Marcin Tarnawski – vioară, Daniel Auner (AT) – vioară, Gabriel Bîrjovanu (RO) – tenor, Claudia Caia (RO) – mezzo-soprană, Dragoș Andrei Cantea (RO) – pian, Ansamblul Classix Collective (RO): Vioară: Ailoaei Larisa-Iulia, Onofrei Bogdan, Mititelu Diana-Maria, Stroici Sara, Bîrsan Sebastian-Gabriel, Ailoaei Amalia-Ana, Kuchurian Nikoleta, Șchiopu Robert Manuel, Ioana, Alexandra Honciuc, Pintilie Mirona-Ioana, Busnea Laurentiu, Cheran Adelina, violă: Podosu Diana-Estera, Diaconu Diana Corina, Adumitroaei Catalina, Prisacariu Andreea, violoncel: Samataru Nicoleta, Ghercă Rebeca, Iacob Mirel Lucian, Sebastian Vîrtosu, Nicoleta Avădanei, contrabas: Prisacariu Virgil Florin, Vatamanu George-Alexandru, Gavrilovici Ionuț, flaut: Antonesei Carla-Maria, Leonte Florin, clarinet: Zaharia Hojbotă, Daniel Paicu, corn: Marius Aftaragaci, percuție: Constantin Stavrat, Mara Voicescu, țambal:  Alexandru Olaru, sintetizator: Paul Pintilie, harpă:  Adina Diaconu, pian: Edith Arva, Maream Ehsan, Ioana Chiriac, Cvartetul Arcadia (RO): Ana Torok – vioară, Răzvan Dumitru – vioară, Traian Boală – violă, Zsolt Torok – violoncel; Ensemble MidtVest (DK): Peter Kirstein (DK), Tommaso Lonquich (IT), Charlotte Norholt (DK), Neil Page (UK), Yavor Petkov (BG), Sanna Ripatti (FI), Nicolas Dautricourt (FR), Jonathan Slatto (NO), Martin Qvist Hansen (DK); Clemence de Forceville (FR) – vioară, Dr. Dagmar Gluxam (AT), Agnes Guk (RU) – balerină, Kjell Habbestad (NO) – compozitor, Benedict Kloeckner (DE) – violoncel, Maria Kjos Fonn (NO) – libretistă, Daniel Lazar (SB) – vioară, Sofia Neacșu (RO) – soprană, Octavian Lup (RO) – violoncel, Bogdan Onofrei (RO) – vioară, Sabin Penea (RO) – vioară, Hans Petter Maehle (NO) – dirijor, Bob Rădulescu (RO) – actor, Pietro Roffi (IT) – acordeon, Solveig Sorbo (NO) – compozitoare, Alessandro Stella (IT) – pian, Dalma-Lidia Toadere (RO) – dirijor, The Rest Project (ES): Maria Florea (ES) – vioară, Lara Fernandez (ES) – violă, Daniel Claret (ES) – violoncel; Susanna Wolff (NO) – soprană.

Artiștii vizuali care au dat viață scenelor prin proiecțiile video sunt: Andrei Botnaru, Marian Mina Mihai, Radu Marțin și Silviu Luda, iar light designer-ul concertelor este Alin Popa.

Speakerii invitați la evenimentele Classix in Focus au fost: Alexander Rubel (DE), Andreas Sønning (NO), Andrei Cozlac (RO), Andrei Fermeșanu (RO), Andrei Popov (RO), Bujor Prelipcean (RO), Dan Prelipcean (RO), Cătălin Sava (RO), Carina Sava (RO), Cristina Uruc (RO), Krzysztof Grudziński (PL), Krzysztof Goliński (PL), Dan Byron (RO), Dan Spînu (RO), Klara Bernat (HU), Roxana Patricia Brohanschi (RO), Valentina Druțu (RO) și Vincent Henry (RO).

Programul de burse de creație artistică Classix in Art a fost derulat cu sprijinul partenerului principal al ediției 2025, BRD – Groupe Société Générale. Pentru această ediție au fost acordate 3 burse x 1000 euro brut, iar câștigătorii acestora sunt: Daniel Sascau (Bacău) – Arte vizuale, Andrei Virgil Popescu (Iași) – Artele spectacolului și Patricia Marchiș (Cluj) – Muzică. Proiectele finalizate vor fi prezentate în cadrul Classix Festival 2025.

Încă trei expoziții mai pot fi vizionate în Iași după finalizarea celei de-a șasea ediții Classix Festival. Expoziția „Doar viorile au rămas – Alma und Arnold Rose” poate fi vizitată la Muzeul Vasile Pogor până pe 15 martie. Instalația interactivă Dead City poate fi vizitată la Palatul Culturii până pe 20 martie, iar instalația APPARATUM poate fi vizitată în Sala Pașilor Pierduți a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași până pe 20 martie. Pentru mai multe informații referitoare la programul de vizitare, vă invităm să consultați website-ul oficial al festivalului: www.classixfestival.ro

Instalațiile Dead City și APPARATUM sunt organizate în parteneriat cu Institutul Adam Mickiewicz ca parte din Sezonul Cultural Polonia-România 2024-2025. Cofinanțate de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național al Republicii Polone. iam.pl | culture.pl

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți ale festivalului, iubitorii muzicii clasice se pot abona la newsletter-ul dedicat disponibil pe classix.ro și pot urmări canalele de social media oficiale ale Classix.

Advertisement

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry
Partener principal: BRD Groupe Société Générale
Parteneri culturali: Centrul Cultural German Iași, Institutul Francez din România la Iași, Forumul Cultural Austriac, Institutul Italian de Cultură din București, Institutul Polonez,  Institutul Adam Mickiewicz
Parteneri instituționali: Episcopia Romano-Catolică Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, Opera Națională Română Iași, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” – Palatul Culturii Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Partener strategic: DAC Music Performance
Partener diplomatic: Ambasada Regatului Danemarcei în România

Sponsor: Basware
Parteneri de ospitalitate: Vitamin Aqua, Aqua Carpatica, Gramma, Soft & Grace, Noir Coffee Roasters, Hotel Unirea, Hotel Bellaria, Volvo Iași – Premium Nordic Cars, Oddity, Acaju, Iași.Travel, indus, Pizza Di Napo, Andalu, Campari, Bindu

Parteneri de promovare: WINK Public Multimedia, Printco, Aeroportul Internațional Iași, Fab Lab Iași
Parteneri de lifestyle: Chotronette, Tudor Tailor, Studio Estetique, Serenity Head Spa, Emoții Florale
Parteneri media: Aici a stat, Bookhub, Cărturești, Ercis FM, Fashion Premium Magazine, Happ.ro, IQads, Life.ro, Modernism, Observator Cultural, Radio Clasic FM, Radio France Internațional România, Radio România Iași, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista Golan, Spotmedia, Scena9, Suplimentul de Cultură, Iași în OrașViva FM, Ziarul de Iași, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

***

Advertisement

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Showberry, membru AROC (Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale),este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015 dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld, iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.

Continue Reading

Evenimente

Festivalul Lumini Sonore revine la București! Tineri artiști din 19 județe vor străluci pe scena Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Capitală

Published

on

Foto. Facebook @ Centrul Cultural Artist pentru Artă

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Național „Lumini Sonore by Ozana Barabancea” se va desfășura în perioada 15-16 martie 2025, la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București. Tineri artiști din 19 de județe ale României își vor face auzit talentul muzical în cadrul festivalului-concurs, în atenția juriului și a publicului. Pe listă sunt tineri din Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Teleorman și București.

Programul artistic va cuprinde piese din repertoriul național și internațional, reunind  muzica pop universală cu folclorul românesc. Evenimentul are ca scop aportul la formarea tinerilor, dar și descoperirea și promovarea acestor soliști români, oferindu-le posibilitatea de a cânta live pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

„Sunt foarte fericită că am ajuns la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Lumini Sonore. Este o uniune a artiștilor talentați și ambițioși. Un prilej de a se remarca pe scena festivalului, o rampă de lansare pentru viitorii mari artiști ai țării. Este un “must have” pentru orice CV al unui viitor artist ce trece prin experiența copilăriei să participe măcar o dată la Festivalul Lumini Sonore. Mulțumesc pentru sprijin echipei mele, Dragoș Popa și Andrei Coman. Mulțumesc întregii noastre echipe, cu care facem cele mai frumoase evenimente culturale pentru copii, în toate colțurile țării”, a transmis Ozana Barabancea, fondatoarea Festivalului Lumini Sonore.

Foto. Ozana Barabancea

Juriul va fi prezidat de către însăși celebra artistă Ozana Barabancea, iar comisia juriul va fi completată de către Dragoș Popa, Alexandra Ungureanu și Nicola, în calitate de artiști, muzicieni și specialiști în domeniul artei spectacolui.

Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București are onoarea de a fi partener principal al Festivalului Lumini Sonore, un eveniment-sărbătoare al fuziunii dintre artă, tehnologie și educație. Pentru noi, această colaborare reprezintă nu doar o oportunitate de a găzdui un spectacol inedit de lumină și sunet, ci și un prilej de a inspira tinerii să exploreze creativitatea dincolo de granițele tradiționale ale învățării. Educația autentică înseamnă expunerea la experiențe care îmbină știința cu arta, raționalul cu sensibilul, iar Festivalul Lumini Sonore este un exemplu remarcabil în acest sens. În cadrul colegiului nostru, valorificăm excelența și inovația, iar acest festival oferă elevilor din toata țara șansa de a descoperi noi perspective asupra expresiei artistice și a tehnologiilor emergente. Suntem mândri să sprijinim această inițiativă și invităm toți iubitorii de frumos, muzică și spectacol vizual să ni se alăture în această călătorie artistică!”, a precizat Alexandru Croitoru, director adjunct al Colegiului Național “Mihai Viteazul” din București, unul dintre liceele de top din România.

Advertisement
Foto. Alexandru Croitoru

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă, sub egida artistei Ozana Barabancea, în parteneriat cu Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București.

Mai multe informații pot fi solicitate la adresa de e-mail centrulccv@gmail.com sau pe pagina web www.centrulculturalvirtual.ro.

Continue Reading