Evenimente
Caravana Metropolis- cinema în aer liber revine cu un nou sezon la Brașov, 21 – 26 septembrie 2021
Published
3 years agoon
Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.
Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis- cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.
Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi în Selecția oficială – program care în fiecare an reunește cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate la BAFTA, Berlin, Veneția sau la Premiile Oscar.
Programul de la Brașov este:
21 septembrie, 20:00 – ANOTHER ROUND/ ÎNCĂ UN RÂND (regia: Thomas Vinterberg, cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, N15, 115 minute, comedie, dramă, Danemarca, Suedia), câștigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin, nominalizat la Globurile de aur, câștigător al premiului BAFTA pentru Cel mai bun film în limbă străină și cu 3 nominalizări BAFTA pentru Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor.
Sinopsis: Patru prieteni, cu toții profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge și că un consum moderat ne deschide mințile, ne face mai creativi și mai relaxați. Fiecare dintre ei acceptă provocarea cu o rigoare aproape științifică, sperând că le va face viața mai bună. Deși, la început, rezultatele sunt încurajatoare, situația scapă rapid de sub control.
22 septembrie, 20:00 – UNDINE (regia: Christian Petzold, cu: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, AP12, 91 minute, dramă, dragoste, Germania, Franța), câștigător al Ursului de Argint pentru cea mai buna actriță și al Premiului FIPRESCI la Berlinale în 2020 și al Premiului pentru Cea mai bună actriță la European Film Awards.
Sinopsis: Undine lucrează în Berlin ca istoric și ghid. Are un mic apartament în Alexanderplatz, este licențiată în istorie și lucrează ca freelancer. Dar viața ei în orașul modern ascunde un secret ce are la bază un mit străvechi: dacă omul pe care îl iubește o trădează, trebuie să îl ucidă și să se întoarcă în apele din care se trage. Atunci când iubitul ei Johannes o părăsește pentru o altă femeie, Undine crede că nu are de ales, până când îl întâlnește pe Christoph, un scafandru industrial, de care se îndrăgostește în mod neașteptat.
23 septembrie, 20:00 – ADEVĂRUL / LA VERITE (regia: Hirokazu Koreeda, cu: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, AP12, 106 minute, dramă, Franța, Japonia), film în competiție la Festivalul de Film de la Veneția în 2019.
Sinopsis:“The Truth” spune povestea unei dive ce are parte de toată iubirea și admirația bărbaților, dar care are o relație complicată cu propria fiică. Atunci când Fabienne (Catherine Deneuve) își publică memoriile, Lumir (Juliette Binoche) se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Ethan Hawke) şi copilul său. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: adevăruri ascunse și resentimente nedeclarate ies la suprafață.
24 septembrie, 19:00, cei mai mici spectatori ai Caravanei Metropolis- cinema în aer liber vor putea asista la Spectacolul Teo Magic Show cu actorul Costin Teodorescu, alias Teo, un om de spectacol prin excelență și un magician cu experiența sutelor de show-uri în ultimii 10 ani
ora 20:00 – TRADUCĂTORII / LES TRADUCTEURS (regia: Régis Roinsard, cu: Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Olga Kurylenko, N15, 105 minute, mister, thriller, Franța, Belgia), film în competiție la Festivalul de Film de la Veneția în 2019.
Sinopsis: Izolați într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul dacă nu i se plătește o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informațiile?
25 septembrie, 19:00, Atelierul de musicoterapie susținut de Metoda Totem include activități de musicoterapie, training și dezvoltare personală, educație nonformală și promovează concepte precum educația emoțională, leadership-ul, atitudinea nediscriminatorie, toleranța, lucrul în echipă, fairplay-ul, spiritul civic și comunitar, prin utilizarea instrumentelor de percuție de origine amerindiană, africană și asiatică împreună cu metafora ca element central în activitățile desfășurate.
20:00 – ALI(E)NARE / FALLING (regia: Viggo Mortensen, cu: Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Sverrir Gudnason , N15, 112 minute, dramă, UK), film în competiție la European Film Awards și câștigător al Premiului pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la San Sebastian și al Outstanding Achievement in Picture Editing – Feature Film, Directors Guild of Canada, 2020.
Sinopsis: Debutul în regie al cunoscutului actor Viggo Mortensen aduce pe ecrane povestea a două generaţii ce nu pot exista una fără alta: tată și fiu, trecut și prezent, răni deschise și moduri diferite de a vedea viața. John (Viggo Mortensen) locuiește cu partenerul său Eric și fiica lor adoptivă în sudul Californiei. Atunci când bătrânul său tată Willis (Lance Henriksen) vine în Los Angeles, cele două lumi diferite ale acestora se întrepătrund. Între conflict și acceptare, cu situaţii amuzante sau crunte, viețile lor nu mai pot continua în același ritm.
26 septembrie, 20:00 – CUIBUL / THE NEST (regia: Sean Durkin, cu: Jude Law, Carrie Coon, N15, 107 minute, dramă romantică, UK, Canada), câștigător al Critics Award, Grand Special Prize, Revelations Prize, Deauville Film Festival, 2020.
Sinopsis: Rory este un antreprenor ambițios care își aduce soția americană și copiii în țara lui de origine, Anglia, pentru a explora noi oportunități de afaceri. După ce își abandonează liniștitul cămin din suburbiile americane, familia este aruncată în nebunia anilor ’80 din Marea Britanie, iar noua lor viață prea scumpă într-un conac englezesc amenință să le destrame familia.
Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor.
„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov, membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Cațavencii, spotmedia.ro, Zile și Nopți, PRwave, IQads, Ziarul Metropolis, Iqool, LiterNet.ro, The Institute, Observator Cultural, Aarc.ro, filme-carti.ro, movienews.ro, SMARK, Monitorul Expres, La pas prin Brașov, Ilovebrasov.ro, danielurda.ro, NewsBV, Brașovul tău, Radio Brașov, Mix TV.
Detalii despre filme, programul complet și regulament pot fi găsite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.
Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, în condiții de pandemie. De aceea, accesul în spațiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 și este condiționat de efectuarea triajului observational, dar și de prezentarea unuia dintre urmatoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
You may like
-
Globurile de Aur 2024: Lista premiilor
-
Săptămâna Filmului Maghiar: 26 de filme şi 11 cineaşti maghiari, la Bucureşti
-
Noiembrie la Timișoara: film, muzică clasică, arhitectură și Bal Vienez
-
Mihai Mărgineanu: „Poate că ăsta a fost rolul meu: să le deschid „modernilor” calea spre autentic”
-
Nominalizările la Premiile Gopo 2023
-
Pavel Bartoş: ”Ramon” – un om simplu în faţa unor situaţii colosale; întâmplări haioase, pline de acţiune
Evenimente
Ziua Națională sărbătorită inedit: Concert al Fanfarei Chindia Brass, chiar într-o benzinărie din România
Published
3 days agoon
December 2, 2024By
Erika Maria
Ziua Națională a României a fost sărbătorită într-un mod inedit în județul Prahova, unde fanfara Chindia Brass din Târgoviște a susținut un concert live într-o benzinărie. Evenimentul a fost organizat de compania ETU Oil&Gas, surprinzând plăcut clienții și trecătorii care s-au bucurat de muzica festivă chiar în timp ce alimentau mașinile.
Momentul a fost apreciat și de artistul Dragoș Popa, care a publicat pe pagina sa oficială un mesaj de felicitare: „Concert live într-o benzinărie este ceva despre care nu auzi foarte des, dar iată că se întâmplă, astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României. Felicitări, ETU Oil&Gas! Bravo, Fanfara ‘Chindia Brass’ Târgoviște! La mulți ani!”
Inițiativa a fost primită cu entuziasm, oferind o atmosferă de sărbătoare și un exemplu original de celebrare a spiritului românesc.
Evenimente
Bătălie pentru scenă la Festivalul Lira! Sold-out cu două săptămâni înainte de termen, pentru al patrulea an consecutiv
Published
1 month agoon
October 24, 2024
Festivalul Național Lira, evenimentul dedicat tinerelor talente muzicale, își deschide porțile în perioada 21-23 noiembrie 2024, la ATP Tech Center. Ediția cu numărul XII a confirmat încă o dată poziția de referință a festivalului în peisajul cultural românesc. Devenit deja o tradiție pentru județul Maramureș, festivalul aduce împreună sute de tineri artiști din toate colțurile țării, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima creativitatea.
Și în acest an, organizatorii au fost nevoiți să închidă înscrierile cu două săptămâni înainte de termen, datorită numărului impresionant de solicitări, pentru al patrulea an consecutiv. Peste 350 de tineri pasionați de muzică s-au înscris în concurs, dovedind încă o dată că scena Festivalului Lira este una dintre cele mai căutate de soliștii vocali din România.
Un juriu de excepție, format din nume sonore ale scenei muzicale românești, precum Ozana Barabancea, Nicola, Ioan Man, Florian Mătăsaru și „The Show Man” Banto Dos Santos (Brazilia), va avea misiunea de a evalua prestațiile concurenților și de a desemna câștigătorii.
„Suntem extrem de încântați de succesul continuu al Festivalului Lira. Faptul că, an de an, numărul participanților crește este o dovadă clară a faptului că am reușit să creăm un eveniment care să inspire și care să îi ajute pe tinerii talentați să își formeze experiența scenică. Ne bucurăm să putem oferi o platformă unde aceștia să își pună în valoare talentul și să își facă auzită vocea”, a declarat Dragoș Popa, Directorul General al Festivalului Lira.
Festivalul Național Lira este mai mult decât un concurs. Este o sărbătoare a muzicii, o oportunitate pentru tineri de a se întâlni, de a împărtăși pasiunea pentru muzică și de a crea legături durabile. Scopul proiectului este de a promova arta vocală și de a susține tinerii interpreți în dezvoltarea lor artistică.
Evenimentul a fost inițiat în anul 2013 și este organizat sub egida Centrului Cultural Artist pentru Artă, împreună cu Ring Arte Media și ATP Group, în calitate de partener principal.
Parteneri: ATP Tech Center, Hotel Magus și Dino Parc Râșnov. Parteneri media: Radio KissFM, Gazeta de Maramureș Graiul Maramureșului, actualMM.ro, directMM.ro, infoMM.ro și eMM.ro.
Evenimente
Prima expoziție dedicată lui Monet din România, exclusiv la MINA Cluj
Published
2 months agoon
October 11, 2024
“Monet: The Immersive Show”, primul spectacol de artă imersivă dedicat marelui artist Claude Monet organizat vreodată în România, va fi lansat în exclusivitate la Cluj-Napoca de MINA – Museum of Immersive New Art. Acest eveniment va marca inaugurarea oficială a MINA Cluj, cel mai mare spațiu dedicat artei digitale și experiențelor imersive din Europa, pe 1 noiembrie. Prezentat de Banca Transilvania, spectacolul va oferi publicului o oportunitate unică de a explora operele celebrului pictor impresionist prin intermediul tehnologiei, într-o manieră captivantă.
Show-ul oferă o incursiune senzorială în capodoperele lui Claude Monet, în care peste 160 de lucrări ale renumitului pictor impresionist sunt aduse la viață într-un mediu imersiv, oferind publicului o experiență artistică inovatoare și deosebită. Vizitatorii vor fi înconjurați de proiecții supradimensionate, care desfășoară lucrările lui Monet pe toți pereții spațiului, dezvăluind detalii fascinante ale fiecărei tușe și culori. Pe parcursul spectacolului, tranzițiile fluide din picturile sale în medii 3D recreează peisajele reale care l-au inspirat pe Monet, oferind o perspectivă nouă și profundă asupra modului în care artistul a văzut lumea.
„Suntem încântați să aducem această experiență imersivă la Cluj-Napoca. Lucrările lui Monet sunt recunoscute la nivel mondial pentru frumusețea și impactul lor în revoluționarea artei moderne. Prin tehnologie, am reușit să aducem la viață esența impresionismului și să oferim publicului nostru o nouă perspectivă asupra geniului său artistic”, au declarat co-fondatorii MINA.
Produs de echipa MINA Studios, spectacolul impresionează prin redarea fidelă și vibrantă a operelor lui Monet, împărțite în 11 capitole tematice care urmăresc evoluția artistică și viața pictorului. Printre temele abordate se numără: „Societatea Anonimă a Pictorilor, Sculptorilor și Gravorilor”, „Impresie, Răsărit de soare”, „Influențele Japoneze”, „En Plein Air”, „Serialism”,
„Războiul Franco-Prusac”, „Cataracta”, „Spectrul ultraviolet”, „Bateau-atelier”, „Grădina din Giverny”, „Camille Monet (née Doncieux)” și, desigur, celebrele „Nymphéas” (Nuferii).
„Monet: The Immersive Show” oferă o ocazie inedită de a pătrunde în lumea celebrului pictor francez, combinând arta cu tehnologia de ultimă oră. Proiecțiile deosebite și coloana sonoră atent aleasă creează o atmosferă imersivă, invitând publicul să experimenteze universul creativ al lui Monet într-un mod interactiv și emoționant.
Claude Monet – Geniul artistic care a transformat modul în care vedem lumea
Claude Monet este considerat unul dintre fondatorii mișcării impresioniste, cunoscut pentru tehnica sa unică de redare a luminii și peisajelor naturale. Printre cele mai faimoase opere ale sale se numără seria „Nuferii” și „Impresie, Răsărit de soare”, lucrări care au redefinit arta modernă. Arta sa se concentrează pe impresii vizuale, tehnica sa inovatoare punând bazele impresionismului și influențând generații întregi de artiști.
Bilete și program
„Monet: The Immersive Show” va putea fi vizitat din 1 noiembrie, până în 1 mai 2025. Biletele sunt disponibile online pe site-ul www.minamuseum.com/minacluj/ și la locație, pe strada Oraștiei 10. Publicul din Cluj-Napoca și din regiune va avea ocazia de a explora lucrările lui Monet într-o manieră inovatoare, prin intermediul tehnologiei care oferă o nouă dimensiune artei clasice.
Prețurile biletelor sunt: 50 lei – bilet adult și 40 lei – bilet copil și oferă acces în spațiul imersiv, în care vor putea fi urmărite trei spectacole diferite. Copiii sub 3 ani au acces gratuit. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere de 20% pentru biletele achiziționate la fața locului, în baza unui act doveditor. Pentru grupuri școlare formate din minimum 20 de copii, prețul biletelor va fi de 30 de lei, iar pentru programare este necesară transmiterea unei solicitări prin e-mail, la adresa: kids@minamuseum.com.
Cei interesați sunt încurajați să își rezerve locul din timp.
MINA Cluj, program de vizitare:
- Miercuri – Vineri: 12:00 – 21:00;
- Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 21:00;
- Luni și Marți: închis.
MINA Cluj – cel mai mare centru de artă imersivă din Europa
MINA Cluj, noul spațiu imersiv din Cluj-Napoca, situat pe strada Orăștie nr. 10 este pregătit să devină un important pol cultural în Europa, oferind nu doar spectacole imersive, ci și instalații new media art și un spațiu educativ pentru copii, MINA Kids, destinat stimulării creativității prin tehnologie.
Despre MINA – Museum of Immersive New Art
MINA, Museum of Immersive New Art, este un concept inovator care combină arta și tehnologia pentru a crea experiențe captivante și interactive. Cu locații în București și Cluj-Napoca, MINA aduce publicului spectacole imersive și educative pentru toate vârstele, explorând frontierele artei și tehnologiei. În 2024, MINA Cluj devine cel mai mare centru de artă digitală din Europa, continuând să promoveze inovația și să ofere publicului experiențe senzoriale unice.
Parteneri principali: Banca Transilvania, Kaufland Romania;
Parteneri secundari: Epson, Schweppes;
Spațiu realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Mai multe detalii despre „Monet: The Immersive Show”, alături de bilete, pe minacluj.