Connect with us

Diverse

„Brâncoveanu Glamping” invită turiștii să înnopteze în mijlocul naturii, la poalele Parcului Naţional Buila-Vânturariţa

Published

on

Turiștii care vor să înnopteze în mijlocul naturii, dar să aibă confortul de la hotel, sunt invitați în campinguri speciale, numite „glamping”. Oaspeții sunt cazați în corturi spațioase şi foarte chic, în care dorm lejer, sub cerul liber, având la dispoziție toate facilitățile unei cazări de lux. Mai precis, glampingul este un camping cu stil, dar nu se rezumă doar la atât, ci se referă la „experiența” în sine.

Ideea de camping rămâne în continuare, însă ideea de glamping, poate că este potrivită celor care își dorec mai mult confort. Astfel, aceste unități de cazare au apărut și România. Brâncoveanu Glamping din comuna Costești – județul Vâlcea este un astfel de loc.

Brâncoveanu Glamping este un loc cu multă lumină, liniște și verdeață, înconjurat de păduri de salcâm, tei și fag, iar la o aruncătură de băț sunt cele două râuri, Bistrița și Pietreni. La Brâncoveanu Glamping, somnul vă poate cuprinde privind stelele, iar când somnul odihnitor a luat sfârșit, puteți savura cafeaua în tihnă, chiar de pe terasa dome-ului, admirând natura în toată splendoarea ei.

“Ne dorim să vă bucurați de cea mai frumoasă experiență. Am construit 5 dome-uri în care să aveți confortul de acasă și care vă vor încânta privirea cu panorama spectaculoasă a Munților Căpățânii. La noi vă puteți bucura de liniște, iar singurele ființe care v-ar putea deranja sunt păsările, veverițele, fazanii sau căprioarele”, spun proprietarii Brâncoveanu Glamping.

Comuna Costești este situată în partea de nord-vest a județului Vâlcea, pe șoseaua națională DN 67, Ramnicu Vâlcea-Târgu Jiu la o distanță de 40 de Km de Râmnicu Vâlcea, reședința județului, la 5 km spre răsărit de Horezu și la 15 km nord-vest de vestita stațiune balneoclimaterică Băile Govora.

Advertisement

Turiștii beneficiază de un pat dublu, o saltea la mezanin, baie privată, minibar contracost, aer condiționat, calorifer electric, perne, lenjerie de pat, prosoape, paturi, măsuță pe terasă pentru cafea sau mic dejun, uscător de păr, sală de mese cu sobă pe lemne, parcare, loc de joacă, loc pentru grătar și foc de tabară, iar rețeaua de internet wireless este disponibilă.

Informații utile:

 • Check-in: după ora 15:00;
 • Check-out: până la ora 11:00;
 • Micul dejun este servit între orele 8:00-10:00, iar cina poate fi pregătită la cerere.

Ce spun turiștii?

“Unul dintre cele mai frumoase locuri în care am fost vreodată, genul de experiență care trebuie trăită, efectiv nu ai cum să descrii , un loc alt fel în care să evadezi și să-ți încarci bateriile. Gazdele te fac să te simți de parcă ai fi în vizită la niște vechi prieteni, și dacă mergi cu copii o să-ți fie greu să pleci! Cu siguranță vom reveni, și, vreau să mulțumim încă o dată gazdelor pentru experiență!” Florinela V.

“Brancoveanu Glamping în primul rând ne-a captivat prin călduroasa primire a gazdelor, pentru peisajul pe care îl vezi din comoditatea unui pat, și toate obiectivele naturale din apropiere, Parcul Național Buila Vanturarita, mănăstirile din zonă. Totul este foarte curat, iar faptul…” Miruna G.

“O locație într-adevăr extraordinară pentru toți iubitorii de natură. Totul e bine detaliat și pus la punct, bine încălzit (deși afară erau – 15°), iar peisajul din jur extraordinar. Gazdele sunt foarte primitoare și foarte atente, și le mulțumim încă odată pe această ocazie pentru sejurul oferit. În împrejurimi sunt multe locuri de vizitat, inclusiv pentru iubitorii de trasee montane. Recomand 10/10, și vom reveni cu drag!” Florin C.

Obiective Turistice:

Zona Horezu este una dintre cele mai frumoase din țară, fiind înconjurată de natură și tradiții păstrate cu sfințenie. Aruncați o privire mai jos și savurați un rezumat al punctelor pe care le puteți vizita.

Advertisement
 • Peștera Liliecilor sau Peștera Sfanțului Grigore Decapolitul: Este declarată monument istoric de categoria A.
 • Cheile Bistriței. Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Costești. Accesul spre chei se face prin drumul județean Costești-Bistrița, iar de acolo urmează drumul forestier. Despre cheile Bistrița se afirmă că sunt cele mai înguste chei din țară.
 • Mănăstirea Bistrița: Împlinind în 2002, 510 ani de la prima sa atestare documentară, aceasta este unul din monumentele istorice reprezentative ale comunei. Mănăstirea adăpostește moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, făcătoare de minuni.
 • Mănăstirea Arnota. Este amplasată pe muntele cu același nume, la altitudinea de 820 m. De pe platforma mănăstirii se poate admira, pe vreme frumoasă, panorama splendidă a localității. Lăcașul a fost ridicat de Matei Basarab între 1632-1654.
 • Parcul Național Buila Vânturarița. A fost de declarat parc natural prin HG 2151/2004. Are o suprafață de circa 4500 de ha și este situat pe teritoriul localităților Costești, Bărbătești și Olănești.
 • Trasee turistice: Traseul Pietreni-Vârful Buila-Vârful Vânturarița, Traseul Pietreni-Dosul Builei-Curmătura Govorei, Traseul Bistrița-plaiul Zănoagă- vârful Govora-plaiul Neteda, Turul Costeștilor.
 • Ceramica de Horezu și satul Olari: Horezu este cunoscut drept capitala ceramicii din România. Este locul din România în care se vinde și este creată cea mai multă ceramică, aceasta fiind realizată manual.
 • Culele Măldărești: Comuna Măldărești găzuieste trei monumente istorice: unul este casa memorială a lui I.Gh. Duca, iar celelalte două sunt turnuri de luptă fortificate, cunoscute sub numele de „cule”. Aceste cule au fost construite de boieri, cu scopul de a se retrage și de a locui acolo în timpul atacurilor.
 • Muzeul Trovanților. Se afla lângă DN 67, la 300 de metri de intrarea în comuna Costești dinspre Rm. Vâlcea. Este un muzeu în aer liber, ocupă o suprafață de 5000 de mp și se află la baza carierei de nisip. Trovanții sunt forme ciudate născute din nisip. Au început să atragă atenția după 1970. Prin HG 1581/2005 muzeul Trovanților a fost declarat rezervație naturală. Se întinde pe o suprafață de 1,10 ha.

Vă gândiți la o rezervare? Click AICI!

Evenimente

Al treilea sezon al Film în Sat, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural debutează între 28 – 30 iunie la Rășinari, Sibiu

Published

on

Festivalul de artă „Film în Sat”, imaginat de actorul Toma Cuzin, revine în 2024 cu un nou sezon de proiecții de filme românești și întâlniri cu echipele acestora, concerte, spectacole de teatru și ateliere de creație, toate cu acces gratuit. Localitatea în care debutează „Film în Sat” este Rășinari, în județul Sibiu, iar această primă ediție a festivalului va avea loc între 28 și 30 iunie, aducând locuitorilor din mediul rural trei zile de activități culturale și de invitați de seamă. După Rășinari, alte localități din țară se vor regăsi pe lista de evenimente a festivalului de artă.

„«Dacă eu pot, poți și tu» nu este un motto, este un fapt. O spun cu toată convingerea. Cultura m-a ajutat să-mi asum și să-mi depășesc condiția. Proiectul «Film în Sat» vine cu o şansă uriaşă pentru foarte mulţi copii și tineri din mediul rural: accesul la cultură,” spune Cuzin Toma, inițiatorul festivalului.

Cultura adună comunitatea, iar arta în toate formele ei va poposi în bătătură: filme, concerte, un spectacol de teatru și ateliere creative. Participanții vor avea oportunitatea de a-i cunoaște personal pe invitații festivalului, printre care se numără echipele filmelor de lungmetraj și scurtmetraj din program, actori de teatru și muzicieni apreciați, care vor participa la sesiuni de întrebări și răspunsuri și la întâlniri cu publicul.

La Rășinari se vor vedea două filme românești care au umplut sălile în ultimul an: vineri seară va fi proiectat „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu, iar sâmbătă seară comedia „Visul”, în regia lui Cătălin Saizescu. Programul va fi completat și de o selecție de scurtmetraje românești. Pe scenă vor urca The Groovy Bastards, iar DJ Vasile va susține un jam session cu invitați. Festivalul va fi închis de spectacolul „Emigranții”, al Teatrului Mic din București, pe un text de Sławomir Mrożek, în regia lui Claudiu Istodor, cu Cuzin Toma și Tudor Istodor.

Advertisement

Sâmbătă, în prima parte a zilei, vor avea loc ateliere menite să contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă, de la pictură la broderie și magie.

Programul complet al evenimentelor de la Rășinari este disponibil pe https://filminsat.ro/.

După succesul înregistrat de prima ediție, care a avut loc la Peștișani (Gorj) și Dolhasca (Suceava) în 2022, la care au participat peste 7000 de persoane, Film în Sat a revenit în 2023 cu 4 ediții, la Islaz (Teleorman), Cernătești (Dolj), Peștișani (Gorj) și Murighiol (Tulcea), aducând filmul și alte forme ale artei în fața unui public de peste 15.000 de persoane.

Evenimentele organizate sub conceptul „Film în sat” au pus 6 localități rurale pe harta turistic-culturală a României, iar comuna Peștișani, începând cu cea de-a doua ediție a festivalului, a fost declarată stațiune turistică.

Proiectul, organizat de Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”, își propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele românești, atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din țara noastră.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Școala de Vară FDVDR revine în 2024 cu o nouă ediție organizată de Fundația Dan Voiculescu

Published

on

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează Școala de Vară FDVDR, ediția 2024. Această inițiativă este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani și se va desfășura pe perioada verii, oferindu-le o oportunitate unică de a învăța și de a se dezvolta.

Cursurile acoperă diverse domenii, de la științe și tehnologie, la arte și sport, toate fiind adaptate pentru a stimula curiozitatea și creativitatea copiilor. Cursurile sunt concepute pentru a fi interactive și captivante, încurajând copiii să se implice activ în procesul de învățare și să descopere noi pasiuni și interese.

În cadrul Școlii de Vară FDVDR copiii vor avea ocazia să își dezvolte abilitățile de comunicare și de lucru în echipă, interacționând cu alți copii de aceeași vârstă într-un cadru sigur și prietenos. Activitățile propuse stimulează gândirea creativă și inovativă, pregătindu-i pe copii pentru provocările viitorului. Toate activitățile sunt coordonate de profesori și specialiști calificați, asigurând un mediu sigur și atent pentru toți participanții.

Pentru a vă înscrie copilul la Școala de Vară FDVDR, Ediția 2024, puteți completa formularul de aici.

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2024)

Published

on

Foto @ Jennifer Rohrbacher

Cel mai mare festival din Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru (FITS), începe vineri cu două premiere mondiale, de la Tim Robbins şi Pippo Delbono, deschiderea instalaţiei video Not Once: Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre şi un concert Holograf în Piaţa Mare, informează Agerpres.

„Mâine începe cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Ne aşteaptă peste 830 de evenimente pe parcursul a zece zile pline de teatru, dans, muzică, circ, expoziţii şi multe altele. Sunt aşteptaţi peste 5000 de artişti din 82 de ţări. Conform tradiţiei, FITS prezintă în perioada festivalului, care anul acesta are loc între 21 şi 30 iunie, FITSRecomandă – o rubrică informativă cu cele mai captivante spectacole ale zilei, astfel încât cei prezenţi la Sibiu să poată face cele mai potrivite şi inspirate alegeri. Astfel, 21 iunie, debutul festivalului, aduce în faţa publicului două premiere mondiale de la faimosul actor american Tim Robbins şi italianul Pippo Delbono, instalaţia video Not Once cu Mikhail Baryshnikov, de Jan Fabre, dar şi concertul Holograf gratuit în Piaţa Mare din Sibiu”, se arată în comunicatul de presă.

Cele două premiere mondiale din prima zi a FITS sunt: „Afrodita şi Eliberarea Lumii (Un vodevil muzical grecesc)” – o celebrare veselă a puterii de a ierta şi a tăriei inimii de a vindeca până şi cele mai profunde dintre discordii şi „Trezirea – Candoare şi poezie vizuală”, în care Pippo Delbono” revine la Sibiu cu un spectacol-confesiune de neuitat.

„Afrodita şi Eliberarea Lumii” este un spectacol de Tim Robbins, care va avea loc vineri, de la ora 21,00, la Sala Thalia.

Advertisement

„Tim Robbins, actor de renume mondial distins cu o stea pe Aleea Celebrităţilor, revine la Sibiu cu un spectacol al trupei sale, The Actors’ Gang. Într-o lume hibridă aflată la intersecţia dintre teatrul clasic grecesc şi un spectacol de vodevil ţipător, liniştea unui cor grecesc este tulburată de o boală misterioasă, o metaforă a forţelor care dezbină societatea şi o strâng ca într-o menghină. În vâltoarea haosului, corul invocă zeii cerând disperaţi o intervenţie divină care să restabilească armonia. Cu o doză egală de serios şi ridicol, „Afrodita sau eliberarea lumii” este un comentariu tulburător asupra condiţiei umane şi o celebrare veselă a puterii de a ierta şi a tăriei inimii de a vindeca până şi cele mai profunde dintre discordii. „Compania The Actors’ Gang face ca teatrul să fie relevant pentru societate şi restaurează vechea idee a scenei ca spaţiu sacru comun, prezentând munca unor artişti de teatru inovatori – Golden Globes Association””, se arată în comunicat.

Preţul unui bilet la acest spectacol începe de la 70 de lei.

Spectacolul „Trezirea – Candoare şi poezie vizuală” va fi şi el prezentat în premieră mondială vineri, la FITS, de la ora 16,00, în Sala Faust. Acesta este un spectacol de Pippo Delbono.

„Pippo Delbono, artistul italian distins cu o stea pe Aleea Celebrităţilor, revine cu un spectacol în premieră mondială; o coproducţie cu FITS şi TNRS.

„Există un soi de adormire la originea spectacolului „Trezirea”. Individuală şi colectivă. Adormirea omului care, la sfârşitul spectacolului precedent al lui Pippo Delbono, „Amore”, s-a dus să se întindă sub copacul uscat care, pe neaşteptat, se umpluse de flori. Iar omul rămânea acolo, absorbit de acel somn care ne-a lăsat înspăimântaţi şi tăcuţi. Somn din care acum simte nevoia să se trezească, excluzând posibilitatea de a se regăsi în faţa unei realităţi şi mai rele decât cea anterioară. Cea anterioară pandemiei care ne-a închis pe toţi în case. Anterioară războaielor izbucnite în pragul uşii noastre. Anterioară revenirii ideologiilor despre care credeam că aparţin trecutului.”Trezirea” este un spectacol despre multele căderi şi multele treziri, dedicat tuturor celor care au adormit şi apoi s-au trezit. Dar şi celor care încă nu s-au deşteptat. Cu aceeaşi candoare şi poezie vizuală, Pippo Delbono revine la Sibiu cu un spectacol-confesiune magistral. Incisiv, emoţionant, de neuitat”, se arată în comunicatul de presă.

Advertisement

Preţul unui bilet la acest spectacol începe de la 100 de lei.

O altă recomandare a zilei de vineri este „Not Once”, o instalaţie artistică semnată de Jan Fabre şi Mikhail Baryshnikov. Acest eveniment va avea loc de la ora 10,30 la Clubul Sportiv Şcolar Sibiu.

„Instalaţie cu film gândită şi realizată de artistul emblematic Jan Fabre în colaborare cu legendarul Mikhail Baryshnikov şi alături de Phil Griffin. „NOT ONCE” dezvăluie, prin intermediul a 11 încăperi imaginare dintr-o expoziţie fotografică, relaţia platonică dintre un subiect şi un fotograf care, timp de ani buni, a manipulat corpul subiectului şi l-a remodelat în diferite entităţi. Lucrarea multimedia explorează relaţia dintre artist, munca şi viaţa sa, publicul său şi, în cele din urmă, echilibrul dintre a da şi a primi, dintre dependenţă şi independenţă. O instalaţie artistică menită să îţi taie răsuflarea care poartă semnătura a doi artişti incontestabili ai lumii. Jan Fabre şi Mikhail Baryshnikov creează o experienţă unică”, precizează organizatorii FITS.

Preţul unui bilet la acest spectacol începe de la 40 de lei.

Prima zi de festival înseamnă peste 15 ţări, care prezintă 13 spectacole captivante, două premiere mondiale, şase spectacole outdoor gratuite, un spectacol difuzat online. Cel mai ieftin bilet din prima zi costă 30 lei.

Advertisement

Continue Reading