Connect with us

Diverse

Andrei DEIU Lincan (România) este marele câștigător al Campionatului de Culturism din Texas. Românul a primit invitația la Mr. Olympia 2021

Published

on

Foto. Andrei Deiu / YouTube

ANDREI LINCAN (România) este marele câștigător al „IFBB Republic of Texas Championships”, unul dintre cele mai importante concursuri în domeniul culturismului. Evenimentul s-a desfășurat duminică, 17 iulie 2021, în statul Texas din Statele Unite ale Americii.

Andrei Deiu este românul cu cel mai mare număr de urmăritori de pe Instagram și idolul multor persoane pasionate de fitness și culturism. În vârstă de 24 de ani, Andrei impresionează nu doar prin comunitatea mare de fani strânsă pe Instagram (4,5 milioane), ci mai ales, prin fizicul său extraordinar.

Campionatul de Culturism din Texas are doar două divizii profesionale la care sportivii pot concura. Rezultatele sunt extrem de importante, fiind elemente semnificative pentru pasul sportivilor către cel mai râvnit concurs din domeniul acestui sport, Mr. Olympia 2021.

Cele două divizii profesionale de culturism sunt pe deplin stăpânite de sportivii care se luptă pentru șansa de a-și demonstra abilitățile pe cea mai mare scenă din sport (Mr. Olympia). Câștigătorii din diviziunile masculine ale concursului „IFBB Republic of Texas Championships” câștigă o invitație la Mr. Olympia din 2021, eveniment programat în perioada 7-10 octombrie, în Orlando, Florida.

Anul acesta, sportivul de origine română, Andrei Lincan, este marele castigator al categoriei Men’s Physique, obținând astfel invitația către scena Mr. Olympia 2021.

Advertisement

Performanță

REGINA MARIA – Singura rețea privată de sănătate în care fiecare spital este dotat cu roboți daVinci

Published

on

Robotul daVinci reprezintă, la ora actuală, cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume, prin intermediul căruia sunt realizate intervenții minim-invazive, cu multiple beneficii pentru pacienți. Cu șase centre da Vinci, cele mai multe din țară, Regina Maria are astăzi cea mai extinsă amprentă în chirurgia robotică din România.

Deși nu sunt o noutate, intervențiile chirurgicale realizate prin intermediul sistemelor robotice au început să devină un standard în chirurgie abia în ultimii ani. În România, primele astfel de operații au fost realizate în anul 2008 în București, extinzându-se ulterior și în alte centre medicale. În prezent, conform datelor oficiale[1] disponibile, în țara noastră există 17 spitale dotate cu roboți daVinci – dintre care cele mai multe, peste o treime, se află în rețeaua Regina Maria. Acestora li se adaugă, din luna septembrie, al 6-lea din rețea, găzduit de Spitalul Regina Maria Timișoara.  

O treime din centrele de chirurgie robotică daVinci din România se află în rețeaua Regina Maria. Peste 2.000 de intervenții chirurgicale robotice și 22 medici certificați în chirurgie robotică

Primul robot chirurgical din cadrul rețelei din seria daVinci a fost introdus în anul 2018, în Ponderas Academic Hospital, urmând ca, în 2019, să fie adus în același spital și robotul Mako, pentru chirurgia ortopedică. Ponderas rămâne, până în prezent, singurul spital din România și din Europa de Est în care se regăsește sistemul Mako și are singurul medic atestat din țară pentru a opera pe acest robot. Sistemele daVinci Xi și daVinci X, care se regăsesc în toate spitalele Regina Maria, sunt folosite pentru chirurgie oncologică, digestivă, urologică, ginecologică, toracică, dar și pentru chirurgia herniilor.

Advertisement

Chirurgia robotică, cel mai modern și eficient tratament oferit la ora actuală, are următoarele avantaje:

  • abordare minim-invazivă de mare precizie, cu acuratețe milimetrică
  • risc redus de complicații: mai puțină sângerare și un risc scăzut de infecții
  • eliminarea sau reducerea la minimum a durerii resimțite de pacienți postoperator, datorită inciziilor mai mici
  • timp de recuperare considerabil mai scurt pentru pacienți

De la introducerea primului robot chirurgical și până astăzi, au fost efectuate peste 2.000 de intervenții în cadrul Regina Maria. Cele mai multe au fost realizate în Ponderas Academic Hospital, urmat de Spitalul Euroclinic și Spitalul Regina Maria Cluj. 

„Am introdus chirurgia robotică în rețea în 2018. Între timp, peste 2.000 de intervenții robotice s-au realizat în spitalele noastre. De astăzi, ele devin un standard, Regina Maria devenind primul și singurul furnizor privat de sănătate care face posibilă chirurgia robotică în cadrul tuturor spitalelor sale, prin dotarea acestora cu roboți daVinci. Este un pas important pentru noi, prin care continuam sa reiteram angajamentul față de pacienții noștri, cărora urmărim să le oferim în permanență cele mai bune servicii medicale, cea mai buna îngrijire, la cele mai înalte standarde, validate și recunoscute la nivel internațional”, a declarat Fady Chreih, CEO, Regina Maria.

În total, la nivelul rețelei, operează 22 de medici certificați în chirurgie robotică, iar alți 2 sunt în curs să obțină certificarea. De altfel, unul din cinci medici români certificați să opereze chirurgical prin sistemele robotice daVinci este parte din echipa Regina Maria[2]

Chirurgia robotică presupune o supra-specializare medicală

Utilizarea sistemelor robotice, așa cum este daVinci, este realizată doar de medici cu experiență, care au nevoie de o supra-specializare chirurgicală. 

„Ne mândrim cu cea mai extinsă echipă multidisciplinară de chirurgi cu supra-specializare în chirurgie robotică, aceasta fiind o treaptă superioară în cariera medicală a unui chirurg, care vine cu beneficii majore pentru pacienții noștri. În cadrul rețelei, investim continuu în învățare și în pregătirea viitorilor specialiști – medici și asistenți -, prin centrele de învățare deschise în cadrul rețelei, așa cum este Surgical Training Institute, dar și prin cultura organizațională pe care o promovăm în cadrul Regina Maria”, a declarat prof. dr. Cătălin Copăescu, directorul medical al Ponderas Academic Hospital și singurul Chirurg de Excelență în Chirurgie Robotică din România.

Advertisement

Surgical Training Institute (STI), singurul Centru Privat de Training în Chirurgia Minim Invazivă din România, este localizat în cadrul Ponderas Academic Hospital și este condus de către prof. dr. Cătălin Copăescu, unul dintre pionierii chirurgiei minim invazive în România. Centrul de Training instruiește, în medie, 500 de medici anual, atât chirurgi de chirurgie generală, cât și din specialități conexe (ex.: ginecologie, urologie, ORL, ATI, chirurgie toracică), din țară și din străinătate, oferindu-le ocazia să deprindă gesturile corecte și să se perfecționeze în tehnicile minim invazive, chirurgia endoscopică, laparoscopică și robotică, punându-le la dispoziție inclusiv sistemele daVinci Xi. Implicându-se activ în studii de cercetare, schimb de experiență cu centrele de expertiză internaționale și stabilirea standardelor în chirurgiă robotică din România, STI și Ponderas Academic Hospital sunt desemnate de EAES și IFSO ca centre de referință.

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA  

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține patru spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 21 de acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

În ultimul deceniu, peste 720.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,56 la nivelul Rețelei. 

Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România – aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu peste 1,6 milioane de conturi de pacienți.  

Advertisement

[1] Centre Chirurgie Da Vinci – Sistemul chirurgical da Vinci (chirurgierobotica.ro)

[2] În prezent, România are în total aproximativ 90 de chirurgi certificaţi pentru utilizarea sistemului da Vinci – Transformarea sistemului medical românesc: anul acesta, România va ajunge la peste… (zf.ro)

Continue Reading

Evenimente

Cea de a VI-a ediție Classix Festival se va desfășura în Iași, între 23 februarie și 2 martie 2025

Published

on

Classix Festival 2024 s-a încheiat în luna februarie în ropote de aplauze cu un concert la București, după opt zile de concerte și evenimente desfășurate la Iași între 18 și 25 februarie. Cu peste 6000 de participanți în public și peste 50.000 de spectatori online care au urmărit transmisiunile live ale evenimentelor, cea de-a cincea ediție a festivalului a avut în program 8 concerte la Iași și unul la București, 2 expoziții, 1 vernisaj, 3 panel-uri, o prezentare, 1 proiecție de scurtmetraje de animație, 2 tururi ghidate și 28 de sesiuni de masterclass desfășurate sub egida Classix in Art. Pe scenele festivalului au concertat peste 50 de artiști din 12 țări.

Organizatorii festivalului, Asociația Industrii Creative și Showberry anunță datele celei de-a șasea ediții care va avea loc la Iași, între 23 februarie și 2 martie 2025.

Un număr limitat de abonamente au fost puse în vânzare online pe website-ul classixfestival.ro, iar acestea au fost deja achiziționate în totalitate. Iubitorii muzicii clasice dornici să afle în premieră noutățile festivalului și momentul în care vor fi puse în vânzare noi bilete și abonamente se pot abona pe website-ul festivalului la newsletter-ul dedicat. 

Așa cum a declarat Patricia Brohanschi, Directorul Festivalului, „Ne bucură să vedem cum în ciuda contextelor diferite pe care le-am întâmpinat, fie că vorbim de perioada pandemică sau criza din Ucraina, Classix a dovedit în cele 5 ediții că este un festival de succes, matur, calitativ și iubit de public. Iar acest fapt ne ajută să mergem mai departe, să ne întindem aripile și mai mult și să așteptăm cu nerăbdare Classix 2025”.

Cea de-a șasea ediție Classix Festival se bucură de susținerea unui nou partener principal, BRD Groupe Societe Generale. Organizatorii Classix Festival anunță acest nou parteneriat care va îmbogăți peisajul și scena culturală la nivel național și care este în ton cu valorile și axele de dezvoltare ale societății: investiția în noua generație de creatori, în artă și muzică, în evenimente culturale și programe desfășurate anual.

Advertisement

Classix Festival este un festival internațional, independent, desfășurat la Iași, ce redefinește experiența de concert, prin intermediul interdisciplinarității și o adaptează la publicul contemporan. Încurajează dialogul, repoziționează muzica clasică din lumea elitelor și o aduce mai aproape de curioși, pasionați și exploratori, cu ajutorului noilor tehnologii și a artelor de tip new media. Scopul festivalului este stimularea unei noi generații care să își lărgească interesele intelectuale, precum și revitalizarea culturală a orașului. Repertoriul concertelor e bine de cunoscut și bun de descoperit: programul festivalului își propune să familiarizeze publicul său cu opus-uri, compoziții și artiști care nu se bucură de lumina reflectoarelor în programul filarmonicilor din țară.

Continue Reading

Evenimente

Personalități în premieră, la Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” 2024! Înscrieri deschise până pe 15 septembrie

Published

on

Festivalul Național de Muzică și Dans „Ecoul Pietrei Craiului” revine în perioada 4 – 6 octombrie 2024, cu cea de a XI-a ediție, pe scena Casei de Cultură a orașului Zărnești. Evenimentul, care a devenit deja o tradiție, aduce împreună sute de tineri artiști din toate colțurile țării, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima creativitatea.

Concursul propriu-zis cuprinde cinci secțiuni principale. Secțiunea de muzică populară, muzică pop repertoriu românesc și internațional, dar și secțiunea pentru dansuri, tradiționale și moderne. Evenimentul își propune descoperirea și promovarea acestor soliști români, oferindu-le șansa de a fi pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

Soprana Felicia Filip, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Gheorghe Turda, regizorul de operă Cristian Mihăilescu și producătoarea TV Iuliana Marciuc, alături de alți specialiști din domeniul artistic, vor face parte din comisia de jurizare și vor aprecia fiecare moment în parte și vor stabili clasamentul final al competiției artistice.

Tinerii talentați din România se pot înscrie, până pe 15 septembrie, prin transmiterea unui dosar digital de înscriere. Pentru mai multe informații, condiții de participare și procedura de înscriere, puteți consulta regulamentul oficial pe pagina organizatorului, aici.

„Am inițiat acest festival pe vremea când aveam 16 ani. Încă de la început am avut susținerea Primăriei Zărnești și iată, am reușit împreună să transformăm acest festival într-o tradiție locală, dar cu Ecou național. La ultimele ediții au participat artiști din peste 25 de județe ale României. Iată că anul acesta am ajuns la o nouă ediție, care marchează 11 ani de Ecou. Asta înseamnă că festivalul este deja un punct de referință în peisajul cultural, motiv pentru care știu că trebuie să continuăm. Ne vedem la Zărnești!”, a transmis Dragoș Popa, Președintele fondator al festivalului.

Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” este organizat de Centrul Artist pentru Artă, în parteneriat cu Primăria Orașului Zărnești. Evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail ecoulpietreicraiului@gmail.com, pe pagina web www.ecoulpietreicraiului.com sau la telefon 0763.719.843.

Advertisement

Sponsori & Parteneri: Dino Parc Râșnov, Pensiunea Tohanu Vechi, Restaurantul Casa Rustică Zărnești, Compania AVON, Olympus Foods România, Visit Zărnești, BizBrașov, Monitorul Expres Brașov și BrașovȘtiri.

Continue Reading